Başak Mahallesi'nde bulunan Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli olan Hasan Koç ve Seda Koç, pandemi önlemleri kapsamında maske takılmasını istedikleri Baktemur ve Dayan tarafından saldırıya uğradı. Tutuklanan şüpheliler, bir ayı aşmadan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı tamamlayarak sanıklar hakkında Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

İddianamede, Baktemur ve Dayan'ın Hasan Koç'a yönelik tehditlerde bulunup hakaret ettiği, dışarı çıkartarak darp ettiği, aynı esnada olayı kaydeden Seda Koç'u tehdit ettiği ve eşini korumak için müdahale ettiği sırada biber gazı sıktığı belirtiliyor.

Olayın ardından tutuklanan sanıkların serbest bırakılması, kamuoyunda tepkilere neden olmuştu. Şimdi, 9'ar yıl 2'şer aya kadar hapis cezası talep edilen sanıkların mahkemeye çıkışı ve davanın gelişmeleri merakla bekleniyor.

9'AR YILA KADAR HAPİSLERİ SİTENDİ

Sanıklar hakkında, 'Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret' suçundan 2'şer yıl 4'er aya, Hasan Koç'a 'Görevi yaptırmamak için direnme' suçundan 3'er yıla, Seda Koç'a 'Kadına karşı kamu görevlisi ve görevinden dolayı kasten yaralama' suçundan 1'er yıl 6'şar aya ve 'Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret' suçundan 2'şer yıl 4'er aya kadar olmak üzere toplamda 9'ar yıl 2'şer aya kadar hapis cezası talep edildi.