Sözleşme şartlarına göre "15.01.2023 tarihinden itibaren 1.800 TL Bankkart lira yüklemelerine başlanacak olup, ilk ödemeden 6 ay sonra 1.000 TL ve ikinci ödemeden 6 ay sonra 1.000 TL daha kredi kartlarına Bankkart lira ödemesi yapılacaktır" ifadesi yer almaktadır.

Ancak, geçen ay banka şube müdürleri, önce 15 Haziran, ardından 15 Temmuz tarihinde ödemenin yapılacağı bilgisini vermişlerdi. Ancak, bugün yapılan görüşmelerde, konunun kendilerini aştığı ve cevap veremeyecekleri ifade edilerek Genel Müdürlüğe sorulması gerektiği belirtildi.

15 Temmuz 2023 tarihinden sonra personel hesaplarına tanınmayan her gün, bu saatten sonra eksik kalınmış olacak.

Ziraat Bankasının bir an önce kartlara para puanları tanımlaması gerektiği vurgulandı. Özellikle para puan bahanesiyle on binlerce sağlık çalışanının mecburiyetten kredi kartı çıkarttığı belirtilerek, bankanın bu işte zaten yeteri kadar karlı çıktığına dikkat çekildi.

 Sağlık Bakanlığı ve Ziraat Bankası arasında yapılan bu anlaşmanın sağlık çalışanlarının haklarını korumak adına önemli bir adım olduğu düşünülse de, ödeme sürecinin gecikmesi nedeniyle çalışanların mağduriyet yaşadığı gözlemleniyor. Konu hakkında yapılan görüşmeler ve gelişmeler doğrultusunda haber sitemiz siz değerli okuyucularımızı bilgilendirmeye devam edecektir.