Tayin dönemlerinin ardından sağlık personellerinin yoğunlukla ileride bir sorun yaşamamak için sorguladıkları zimmete düşme Google aramalarında üst sırada çıkmaya devam ediyor. Personelin görev yeri değiştikten sonra ayrıldığı hastanede üzerinde bulunan özellikle demirbaş eşyaların zimmet düşmüş halini görmek için zimmet sorgulama sorgu ekranını kullandıkları biliniyor.

Sağlık Bakanlığının Ekip portal uygulamasıyla da ulaşılabilen zimmet sorgulama sorgu ekranı için sağlık personelleri e-Devletten yararlanabilmektedir. Zimmet sorgusu yapmak sanıldığı kadar güç bir işlem olmamakla beraber sorgulama sonucunda ise herhangi bir bekleme süresi yaşanmamaktadır.

Sağlık personeli zimmete düşme zimmet sorgusu yapmak için aşağıdaki aşamaları takip edebilir:

Arama motoruna personel görev yerine ‘’Personel Görev Yeri ve Zimmet Durumu’’ sorgusunu yazmasının ardından karşılarına gelecek ekran aracılığıyla zimmete düşme işlemi sorgu işlemi yapılmaktadır. Sağlık personeli, giriş kısmında istenen bilgileri ilgili forma girdikten sonra (ister yeni kimlikleri ister eski nüfus cüzdanlarındaki veriler ışığında) zimmete düşme ekranından üzerinde görülen tıbbi sarf veya ayniyat eşyalarını görebilmektedir.

 # Sağlık Çalışanlarının Entegre Kurumsal İşlem Platformu (EKİP) hakkında daha detaylı bilgi için "Ekip Portal Nedir, Nasıl Kullanılır? - Özlük Bilgileri, Zimmet" BAŞLIKLI haberimize TIKLAYARAK detaylı bilgiye erişebilirsiniz.

E-Devlette zimmet sorgulama nasıl yapılır?

Yeni çıkan TÇ kimlik kartı üzerindeki bilgiler ışığında zimmet sorgulama ekranına giriş yapılmakla beraber personel dilerse e-Devlet üzerinden de zimmete düşme sorgusunu yapabilecektir. E-Devlete giriş yapan personel arama alanı bölümüne zimmet sorgulama terimini yazarak e-Devlet sorgusu başlayacaktır. E-Devlet üzerinden zimmete düşme işlemi yaparken herhangi bir kimlik bilginiz veya mesleki bilginize dair formu girişi gerekmemektedir.