Kamu kurumlarında çalışan yüzbinlerce kamu işçisi, 14 Haziran 2023 tarihli maaş ödemelerini zamlı olarak aldı. Yapılan maaş ödemeleri incelendiğinde, kamu işçilerinin genel olarak 20.000 TL ile 22.000 TL arasında zamlı maaşlarını aldığı gözlemlenmiştir. (tediye, ikramiye vb. sosyal haklar hariç)

TEMMUZ’DA YÜZDE 15 ZAM DAHA!

Bilindiği üzere, 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere kamu işçilerinin mevcut zamlı maaşlarına %15 oranında ilave zam yapılması TİS protokolüyle imza altına alındı.

CUMA GÜNÜNE KADAR ÖDENECEK!

Edinilen bilgilere göre, geriye dönük fark ödemeleri için hazırlıklar devam etmektedir. Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı gibi kurumlarda görev yapan kamu işçileri, en geç cuma gününe kadar toplu ödemelerini alacaklar. Diğer kurumlarda çalışan kamu işçilerine ise geriye dönük ödemelerin peyderpey yapılacağı öğrenildi.

Kamu işçisi 6 bin 33 lira tediye ödemesi 23 haziran'da ödenecek! Kamu işçisi 6 bin 33 lira tediye ödemesi 23 haziran'da ödenecek!

Ancak, bazı kurumlarda parasal sıkıntılar yaşanması nedeniyle ödemelerin cuma gününden sonraya sarkabileceği belirtiliyor. Bu durum, bazı işçilerin ödemelerini biraz daha geç alabilecekleri anlamına gelmektedir.