1968 Konya doğumlu olan Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tensipleriyle yeni İçişleri Bakanı olarak atandı. Yerlikaya Sağlık Camiasına oldukça yakın bir isim olarak göze batıyor.

09.02.2004 tarihinde Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü görevine atanarak 3 yıl Sağlık Bakanlığında önemli bir görevi yürüten Yerlikaya daha sonra Şırnak Valisi olmuştu.

MAKAM ODASINA BANYO YAPTIRMIŞTI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürü olduğu 2004 yılında da yine çok tartışılan bir tadilata imza atmıştı. Yerlikaya, Personel Genel Müdürü olduktan kısa bir süre sonra, yedi katlı genel müdürlük binasının üçüncü katındaki makam odasını yeniletme çalışmalarına başlamıştı.

Yerlikaya’nın isteğiyle yenilen makam katında 30 kişilik özel bir toplantı salonu, danışmanları için düzenlenmiş bir oda, ziyaretçilerin kabul edildiği bir odanın yanı sıra dinlenme ve özel çalışma odası yapılmıştır. Çalışma odasının bir bölümünü ise banyo olarak düzenlettiren Yerlikaya, duşa kabin yaptırmayı da unutmamıştı. Yerlikaya, makam katının yenilenmesine, daha önceki “çalışma ortamının sağlıksız olmasını” gerekçe göstermişti.