Yağışlar sırasında en çarpıcı olay, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde yaşandı. Şiddetli yağış nedeniyle hastanenin tavanında kısmi çökme meydana geldi. Olayda şans eseri yaralanan olmadı ancak bina içinde panik yaşandı.

Ev ve İş Yerleri Sular Altında

Kent genelinde pek çok ev ve iş yeri su baskınlarıyla karşı karşıya kaldı. Bazı mahallelerde altyapı yetersiz kaldığı için caddeler göle dönerken, araçlar yolda kaldı. İtfaiye ve belediye ekipleri su tahliye çalışmalarına hız verdi.

Hastanede Tahliye Önlemleri Alındı

Hastanede yaşanan çökme sonrası yetkililer, hastaların güvenliğini sağlamak adına bazı bölümleri geçici olarak boşalttı. İncelemeler devam ederken, yağmurun ilerleyen saatlerde etkisini sürdürebileceği belirtiliyor.

İl Sağlık Müdürlüğü Tarafından İntiharı Önleme Kurulu Toplantısı Yapıldı İl Sağlık Müdürlüğü Tarafından İntiharı Önleme Kurulu Toplantısı Yapıldı

Uyarılar Devam Ediyor

Meteoroloji yetkilileri, önümüzdeki saatlerde bölgede etkili olacak yeni yağışlara karşı vatandaşları uyardı. Kriz yönetimi ekipleri de olası yeni su baskınları ve altyapı sorunlarına karşı alarm durumuna geçti.