Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Başkanı Deniz, konu hakkında yetkililerin derhal açıklama yapması gerektiğini vurgulayarak, "İnsan hayatıyla oynamak isteyenlere asla müsamaha göstermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Başkan Deniz, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: "Yerel seçim çalışmalarını sürdürürken bir yandan da şehrimizi dolaşıp sorunları tespit etmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde devam eden Rize Şehir Hastanesi inşaatını ziyaret ettik ve burada asla kullanılmaması gereken deniz kumuna benzer bir kumun kullanıldığını gözlemledik. Türkiye'nin deprem kuşağında olduğunu ve geçen yıl yaşanan depremde birçok can kaybının yaşandığını düşünerek,

Rize Şehir Hastanesi inşaatında deniz kumu kullanılıp kullanılmadığını sorgulamak istiyoruz. Eğer inşaat kumu değilse, bu kumun türü nedir ve inşaatlarda kullanımı uygun mudur? Bilindiği üzere, inşaatlarda deniz kumu kullanmak zararlıdır, özellikle deniz dolgusu yapılarak elde edilen alanlarda kullanılmamalıdır. İnsan hayatı bu kadar değersiz olmamalıdır. Yetkililerin derhal bu konuda açıklama yapmalarını bekliyoruz."