Neyse ki, itfaiyenin hızlı müdahalesi sayesinde olayda ölen ya da yaralanan olmazken, hastanede bulunan diğer hastalar ise güvenli bir şekilde tahliye edildi.

Olay, özel hastanenin 6. katında, yerel saatle 03.00 sularında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, psikiyatri servisinde tedavi gören bir hasta, henüz belirlenemeyen bir nedenle odasını ateşe verdi. Hastane personeli, çıkan dumanları fark ederek durumu hemen yetkililere bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve 112 Acil Servis ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri kısa sürede olaya müdahale ederek yangını kontrol altına aldı ve söndürdü. Bu esnada hastanede mahsur kalan diğer hastalar, hem itfaiye ekipleri hem de çevredekilerin yardımıyla güvenli bir şekilde tahliye edildi.

Bakan Memişoğlu'nun Stratejik Planı: Sorunlar Listesi Açıklandı! Bakan Memişoğlu'nun Stratejik Planı: Sorunlar Listesi Açıklandı!

"ÇOK ZORLUKLARLA 2 BEBEĞİ KURTARDIM"

 Yoğun bakımdan yeni doğan bebekleri kurtaran yurttaş Mustafa Yeşilırmak, şöyle konuştu:

“Ofisimde çalışıyordum. Çalıştığım esnada dışardan çok yoğun sesler gelince balkona çıktım. 2 tane genç, hastanenin kapısını açmaya çalışıyordu. Hastanenin en son katında dumanlar yükseliyordu. Ben de apar topar çıktım yardım etmeye gittim. Biz geldiğimizde kimse yoktu, biz ilk müdahaleyi yaptık. 13 tane yeni doğan bebek yoğun bakımda vardı. Toplan 2 tane yavru bebeği kurtardım dumanların arasından. Dumanların arasından bebekleri kurtarırken çok zorlandım, bebeklerde serum takılıydı. Dumandan önümü göremiyordum, çok zorluklarla 2 bebeği kurtardım.”

GÖZALTINA ALINDI!

Hastanede yatan hastalar, Batman Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yangını çıkaran psikiyatri hastası gözaltına alınırken, polis olay ile ilgili inceleme başlattı.