Sağlık Bakanlığı temizlik görevlisi alımı için ilana çıktı. Bakan Koca’nın geçtiğimiz günlerde duyurusunu yaptığı alım için ilan Resmi Gazete’de yayınlandı

Sağlık Bakanlığı Temizlik Görevlisi Alımı Şartları

Sağlık Bakanlığı Temizlik Görevlisi alımı şartlarından önce alımın 4857 sayılı İş Kanununa dayanılarak çıkarılan Kamu Kurumlarına İşçi Alınmasına Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik kapsamında yapılacağı bilinmelidir. Alım için Bakanlık 8 farklı başvuru yaştı yayınladı. Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatında istihdam Etmek üzere toplam 5080 sürekli işçi temizlik görevlisi alımı yapacak.

Öğrenim Cinsiyet Yaş
En Az Öğrenim Seviyesi (İlkokul) Kadın 18- -40 (2.12.2004 - 28.11.1982 tarihleri arasında doğan kişiler)
En Fazla Öğrenim Seviyesi (-) Erkek 18- -40 (2.12.2004 - 28.11.1982 tarihleri arasında doğan kişiler)

Sağlık Bakanlığı Temizlik Görevlisi Kura Tarihi

Sağlık Bakanlığı temizlik görevlisi kura tarihi 28 Aralık 2022 olarak belirlendi. Temizlik görevlisi kadrosuna başvurmak isteyen adaylar şu şartları taşıması gerekiyor;

  1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlar ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan şartları taşımak. (Yabancı uyruklu adaylar tercih yapamayacaktır.)
  2. Kamu kurum ve kuruluşlarının özel kanunlarında yer alan özel şartları taşımak.
  3. Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak.
  4. Başvuru tarihinin ilk günü itibarıyla 40 yaşını doldurmamış olmak (28/11/1982 ve daha sonraki doğumlular başvuru yapabilecektir).
  5. Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibarıyla mezun olmak ve istenilen diğer belgelere son başvuru tarihi itibarıyla sahip olmak.
  6. Görevini devamlı yapmasına engel akıl hastalığı bulunmadığını belgelemek (Atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir).
  7. İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.
  8. 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri gereğince arşiv araştırması sonucuna göre atama işlemi yönünden bir engeli bulunmamak.

Kamuda 4D Sürekli İşçi Ne Demek? 2022 Sürekli İşçi Maaşı ve Tediye Miktarları içeriğimizden temizlik görevlisi maaşları haberimize ulaşabilirsiniz. Ayrıca Sürekli İşçi Maaşı Ne Kadar Oldu? 2022 Şubat Bordrosu! haberimizden de temizlik görevlisi bordrosu haberimize ulaşabilirsiniz.

ÖZEL ŞART

 # EN AZ 5 YILLIK İLKOKUL (YETİŞKİNLER II.KADEME EĞİTİMİ BAŞARI BELGESİNE SAHİP OLANLAR DAHİL) MEZUNU OLMAK.

Sağlık Bakanlığı temizlik görevlisi alımı için başvurular İŞKUR e Şube üzerinden yapılabilecek. esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden e-devlet bilgilerinizle giriş yapabilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı temizlik görevlisi alımı ilanına yapılan başvuruların sonucunda oluşan nihai aday listesi, ilan bitiş tarihinden (02.12.2022) itibaren 2 işgünü içerisinde (03.12.2022 ve 04.12.2022) İŞKUR internet şubesinde (https://esube.iskur.gov.tr) 'İş Arayan' kısmından giriş yapılarak 'İş Başvurularım' bölümünden 'İlan Numarası' ve 'Nihai Aday Listesi' linkleri sırasıyla tıklanarak görüntülenebilecek. 

Sağlık Bakanlığı Temizlik Görevlisi alımı ne zaman?

Sağlık Bakanlığı temizlik görevlisi alımı ne zaman sorusunun cevabı 28 Kasım 2022 ile 2 Aralık 2022 tarihleri oldu. Başvurular İŞKUR e şube üzerinden online olarak bu tarihler arasında kullanıcı girişi yapılarak alınacak.

Sağlık Bakanlığı temizlik görevlisi alımı için il düzeyinde alım yapacak olup, başvurularda adayların adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde kayıtlı olan adresleri dikkate alınacak.

Sağlık Bakanlığı temizlik görevlisi alımı başvuruları Türkiye iş kurumu tarafından yapılacak olup her aday ilan edilen kadrolardan yalnızca bir iş yeri yani çalıştırılacağı il ve bir tane mesleğe başvuru yapabilecek.

Sağlık işçileri bu adreste:  TIKLA KATIL

Sağlık bakanlığı temizlik görevlisi alımı sonuçları

sağlık bakanlığı temizlik görevlisi alımı sonuçları 28 Aralık 2022 tarihinde çekilecek kura sonucu ile belli olacak. Kura sabah saat 09.00’da başlayacak ve akşam 18’e kadar sürecek. Sağlık Bakanlığı temizlik görevlisi 2022 yaş şartı

Sağlık Bakanlığı temizlik görevlisi 2022 yaş şartı geçmiş alım ilanlarında 35 yaş idi. Ancak bu alımda bu yaş sınırı 40’a çıkarıldı. Sağlık Bakanlığı temizlik görevlisi alımı başvurusu yapacak olan adayların 28 Kasım 1982 ve daha sonraki yıllarda doğanlar arasından yapılacak. Adayların 18 yaşını tamamlamış olması ve 40 yaşını doldurmamış olmaları sınırı getirildi.