Sürekli işçi alımı yapılacak meslek grupları ve kontenjan dağılımı da ilanlarda belirtilir. Sürekli işçi alımı için başvuruda bulunan adaylar arasından noter kurası ve sözlü sınav sonucuna göre işe alınacak kişiler belirlenir.

4D Sürekli İşçi Kadroları Hangileridir?

4D sürekli işçi kadroları, 2018 yılı itibariyle taşeron şirketlerin altında görev yaparken 696 sayılı KHK ile kadro verilen işçiler için kullanılmaktadır. 4D sürekli işçiler;  bilgi işlem, temizlik personeli, güvenlik görevlisi ve sayıları az da olsa klinik destek elemanlarından oluşur. 657 4 D sürekli işçi pozisyonunda kamu tarafından çalıştırılan bu personeller, kamu kurum ve kuruluşlarında “sürekli işçi” statüsü ile istihdam edilmektediler.

 # 696 KHK ile kadroya alınan 4d sürekli işçilerin Ocak 2023 dönemine ait zamlı maaş bordroları yayınlandı. Net maaş: 19.097,00 TL oldu. "4 D Sürekli İşçi Zamlı Maaş Bordroları Yayınlandı!" başlıklı haberimize tıklayarak detaylarını öğrenebilirsiniz.

4D İşçi Nedir? Kamuda Daimi İşçi Nedir?

4D İşçi Nedir? Kamuda Daimi İşçi Nedir? Gibi sorular İŞ KUR işçi alımlarının ardından vatandaşın en çok merak ettiği konular arasında. Devlet kurumlarında 657 sayılı DMK’nın 4D maddesi ne göre çalıştırılan bu personellerin, yıllık izinleri ve diğer çalışma şartları öncelikle iş kanununda yer alan maddelere göre belirlenmektedir. İş kanunu ve toplu sözleşme protokolünde yer alan almayan hususlarda da Devlet Memurları Kanununa göre çalışmaktadırlar. 4D sürekli işçilerin can güvenliği ve becayiş dışında herhangi bir iller arası tayin hakkı bulunmamaktadır. 

Kurumlarındaki Yetkili Sendika aracılığıyla iki yılda bir yapılan toplu sözleşme hükümlerine göre maaş ve sosyal yardımları düzenlenmektedir.  Farklı sitelerde taşerondan kadroya geçen işçilerin sonraki yıllarda İŞKUR aracılığıyla alımı yapılan işçilerden yüksek maaş aldığı bilgisi verilse de bu bilgi tamamen yanlıştır.  Yani taşerondan geçen işçiler İŞKUR aracılığı ile alımı yapılan işçilerden kesinlikle daha az maaş almaktadırlar.

4D sürekli işçi hakları neler? 

4D işçi kadrosunun özlük hakları:

  • Kıdem tazminatı hakkı,
  • Ölüm izni hakkı, 
  • Haftalık çalışma saatleri 45 saati geçemez,
  • Kadın işçilerin doğum izni hakkı,
  • Yıllık ücretli izin hakkı,
  • Erkek işçi, baba olduğunda 5 gün babalık izni alabilir,
  • İşçiye engelli evladı için izin hakkı,
  • Ücretsiz ve ücretsiz İzin haklarının yanında memurlar gibi mazeret izni kullanabilirler,

Sağlık Bakanlığı Sürekli İşçi Alımı 2023

Sağlık Bakanlığı, sürekli işçi alımı kapsamında personel alımlarını İŞKUR aracılığıyla yapmaktadır. İşçilerin atama işlemleri sürekli işçi alımı duyurusu nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü emrine yapılır. İl Sağlık Müdürlüğü, sürekli işçi alımı ilanı sonucu atanan personelin daha sonra hastanelerin ihtiyacına göre görev yerini belirler. lBu esnada herhangi bir sürekli işçi alımı kura çekilişi vs yapılmamaktadır. Personelin ikametgahı dikkate alınan kriterler arasında bulunur. 

Sürekli İşçi Alımı Şartları Neler?

Sürekli işçi alımı şartları açısından Kamu kurumlarında şu şartlar istenmektedir;

  1. Sürekli işçi alımı başvurusu İŞKUR’a yılır,
  2. Sürekli işçi alımı başvuru kriterlerine haiz olma durumuna göre İŞKUR şartları değerlendirir,
  3. Adaylardan başvuracakları mesleğe göre en az ilköğretim mezunu ya da lise mezuniyeti istenmektedir
  4. Son yıllarda ki alımlarda adaylardan mutlaka 40 yaşını doldurmamış şartı istenmektedir.
  5. Eğer şartları taşıyorlarsa Lisans mezunları da sürekli işçi olarak çalışabilir.

Sağlık Bakanlığı İşçi Alımı Ne Zaman? 2023 Yılı

Sağlık Bakanlığı İşçi Alımı Ne Zaman? Sorusunun cevavı 24 ve 25 nisan 2023 tarihlerinde çekilecek noter kurası ile belli olacak. Alım sayısı önce 15 bin, sonra 12 bin açıklansa da TRT Haber muhabirinin son dakika paylaşımı ile 11317 kişilik sürekli işçi alımı yapmıştır.

Sağlık Bakanlığının bin işçi alımı kapsamında, temizlik personeli ağırlıklı olarak, klinik destek elemanı ve güvenlik görevlisi istihdam etmesi bekleniyor.

Sürekli işçi alımı nasıl başvuru yapılır?

Sağlık Bakanlığı 2023 işçi alımına dair Bakanlık duyurusu henüz yayınlanmadı. Ancak Bakanlığın daha önceki uygulamaları incelendiğinde sürekli işçi ilanına dair bazı ipuçlarını açıkca görülebiliyor. 

Sağlık Bakanı Koca’nın açıklamalarına baktığımızda alım sonucunda herhangi bir mülakatın olmayacağını kesin olarak söyleyebiliriz. Atamalar İŞKUR’un düzenleyeceği noter tarafından yapılacak kura yöntemiyle yapılacak. 

Sürekli işçi alımı 2023

Sağlık Bakanlığının son alımını 2022 yılında yaptığı sürekli işçi alımı başvuruları Türkiye İş Kurumu’nun e-şubesi esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden yapıldı. Başvurular, 4 günlük bir süre içinde gerçekleştirilmiş olması nedeniyle 2023 yılı alımında da aynı sistematiğin işleyeceğini net olarak söyleyebiliriz. Bilindiği gibi İşkur’un E-Şubesine turkiye.gov.tr şifresi ile giriş yapılabiliyor. Sağlık Bakanlığı işçi alımına başvurmak isteyen adaylar, şimdiden İşkur E-Şube’ye, E-Devlet şifreleri ile üye olmaları yararlarına olacaktır. 

Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı ilanını bekleyen adayların, 2023 Mayıs ayı gelmeden Sağlık Camiasının öncü sitesi saglikpersoneliHABER.NET’i yakından takip etmelerini öneriyoruz. Başvuru şartları ve diğer haberler başta olmak üzere 7/24 aralıksız yayın yapan sitemiz, her gelişmeyi son dakika olarak ziyaretçilerine duyurmaktadır. 

Sürekli işçi alımı işkur

Sürekli işçi alımı, kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu personeli belirli şartlar altında istihdam etmesi anlamına gelir. Sürekli işçi alımı için genellikle İŞKUR aracılığıyla ilanlar yayımlanır ve başvuru şartlarını taşıyan adaylar arasından kura yöntemiyle seçim yapılır. Sürekli işçi alımı yapan kurumlar arasında DSİ, Sağlık Bakanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü gibi önemli kamu kuruluşları bulunmaktadır.

Sürekli işçi alımı yapılacak pozisyonlar, başvuru tarihleri, başvuru şartları ve alım sürecinin ayrıntıları ilgili kurumların resmi internet sitelerinde veya İŞKUR'un internet sitesinde (www.iskur.gov.tr) duyurulmaktadır. Sürekli işçi alımı başvurusu yapmak isteyen adayların bu siteleri takip etmeleri ve ilanlara zamanında başvurmaları gerekmektedir.

Sürekli işçi alımı nedir?

Sürekli işçi alımı, kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu personeli belirli şartlar altında istihdam etmesi anlamına gelir. Sürekli işçi alımı için genellikle Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla ilanlar yayınlanır ve başvuru süreci başlar.

Sürekli işçi alımı yaş sınırı

Başvuru şartları ilana göre değişiklik gösterebilir ancak genel olarak

  1. Türk vatandaşı olmak,
  2. 18 yaşını tamamlamış olmak,
  3. 40 yaşını tamamlamamış olmak,
  4. Askerlikle ilişiği bulunmamak,
  5. Kamu haklarından mahrum olmamak,
  6. Sağlık problemi bulunmamak

gibi şartlar aranır. Sürekli işçi alımı yapan kurumlar arasında DSİ, Sağlık Bakanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü gibi kurumlar bulunmaktadır.

2023 Sürekli İşçi Maaşı ve Tediye Tutarları

Sürekli işçiler maaşı, her ayın 15’inde almaktadırlar. Sürekli işçiler, maaşlarının yanında yılda 4 defa tediye adı altında ikramiye almaktadır. Tediye haricinde yılda 2 defa da ikramiye alan sürekli işçiler ayrıca ek ödeme de yılda bir defa almaktadır.

2023 yılının ilk tediye ödemesi 28 Ocak’ta işçilerin hesaplara Cumhurbaşkanlığı kararı gereği yatırıldı. Bu ödemenin 2. taksidi ise 16 Nisan tarihinde ödendi. Sürekli işçi maaş ve diğer ücretleri için mevcut işçilerden 100 bin kişinin ziyaret ettiği “Sağlık Bakanlığı Sürekli İşçi Maaşı 22 Bin Lirayı Geçiyor! İşte Zamlı Ücretler” başlıklı haberi mutlaka incelemenizi öneriyoruz.

Ayrıca sürekli işçiler geçici görev verilmesi durumunda 2023 yılı için en fazla günlük 63,00 TL en az ise 62,00 TL geçici görev yolluğu alma hakları vardır.

Sürekli işçi gece zammı nedir?

Toplu İş Sözleşmesinde ayrı bir madde de düzenlenen uygulama ile gece döneminde (Akşam 20.00 ile Sabah 06.00 saatleri arası) çalışan işçilerin, çalıştıkları bu süreler için yevmiyelerinin yüzde 35 (yüzde otuz beş) zamlı olarak ödenmesi demektir. Ortalama bir hesaba göre bu ücret de saatlik 7 TL, bir günde yapılan gece mesaisi için yaklaşık olarak 70 TL civarıdır. 

Sürekli işçiler bayram ikramiyesi alabilir mi?

Resmi mevzuatta yeri olmamakla beraber Sağlık Bakanlığında yetkili sendika olan Öz Sağlık İş tarafından 2021 yılında yapılan açıklamaya göre kendi sendikalarına üye olan işçilere 2022 yılının Ramazan Bayramında 250 TL, Kurban Bayramında ise 250 TL olmak üzere 500 TL ikramiye ödeyeceğini duyurdu. 

Editör: Haber Merkezi