Trabzon Belediyesi, Nevşehir Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, işçilerle yapılan TİS görüşmelerinde, çalışanların taleplerini dikkate alarak adil ve uygun bir zam teklifi sunuldu.

Bugün Zonguldak Belediyesi, 2023-2024 dönemi için Toplu İş Sözleşmesi'ni imzalayacak. Batı Karadeniz Belediyeler Birliği Başkanı Dr. Ömer Selim Alan ile Zonguldak Belediye İş Sendika Şube Başkanı Osman Karataş, 2023-2024 Toplu İş Sözleşmesi'nde anlaşmaya vararak imzaları attı. 

İŞÇİ MAAŞLARINA YÜZDE 60 SOSYAL HAKLARA %200’E VARAN ARTIŞ

Yapılan anlaşmaya göre ücretlerde ilk altı ay için yüzde 60 zam yapılacak, ikinci altı ayda ise enflasyon oranındaki artışlar sağlanacak. Sosyal haklarda da yüzde 200'e varan çeşitli artışlar yapıldığı öğrenildi.

Batı Karadeniz Belediyeler Birliği Başkanı Dr. Ömer Selim Alan ve Zonguldak Belediye İş Sendika Şube Başkanı Osman Karataş arasındaki anlaşma süreci, işbirliği ve diyaloğun önemini bir kez daha ortaya koydu. İmzalanan Toplu İş Sözleşmesi ile işçilerin talepleri göz önünde bulundurulduğu ve adil bir zam uygulamasının hayata geçirildiği şeklinde yorumlar yapıldı.