Kahveci, "Milyonlarca memur ve emekli, Cumhurbaşkanımızın sözlerinin hayata geçirilmesini bekliyor. Ek gösterge, emekli maaşlarının belirlenmesinde kritik bir unsurdur. Talebimiz, verilen sözlerin tutulması ve 1. dereceye gelmiş tüm memurların ek göstergelerinin 3600'e yükseltilmesi için gerekli yasal düzenlemenin, yerel seçimler öncesinde TBMM gündemine getirilmesidir." dedi.

Memur emeklilerinin maruz kaldığı mağduriyetlere vurgu yapan Kahveci, aylık bağlama oranlarının düşüklüğü ve emeklilikte sayılmayan ödemelerin memur emeklilerini büyük bir mağduriyet içine soktuğunu ifade etti. Türkiye Kamu-Sen olarak, ek göster rakamlarının adaletli bir şekilde düzenlenmesinin bu mağduriyeti gidermenin en büyük çözüm yolu olduğunu belirten Kahveci, bu doğrultuda hazırladıkları kanun önerisini yetkililerle paylaştıklarını kaydetti.

Genel Başkan, 2023 seçim sürecinde dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1. dereceye gelen tüm memurların ek gösterge rakamlarının 3600'e yükseltileceği taahhüdünde bulunduklarını hatırlattı. Ancak, bu yönde somut bir adım atılmadığını belirten Kahveci, memur emeklilerinin beklentilerinin bir an önce karşılanması gerektiğini vurguladı.

Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ensarioğlu’ndan 112 Acil Sağlık Hizmetlerine Teşekkür Ziyareti Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ensarioğlu’ndan 112 Acil Sağlık Hizmetlerine Teşekkür Ziyareti

Son olarak Kahveci, "Aylık 14 bin 800 TL düzeyinde maaşla geçinmeye çalışan memur emeklilerimiz için ek gösterge düzenlemesi, öncelikli olarak bir an önce hayata geçirilmelidir. 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri sonucunda bu yönde bir çalışma yapılacağı karara bağlanmış olmasına rağmen, şu ana kadar somut bir adım atılmamıştır. Talebimiz, 1. dereceye gelen tüm memurların ek göstergelerinin 3600'e yükseltilmesi için gerekli yasal düzenlemenin, yerel seçimler öncesinde TBMM gündemine getirilmesidir. Çalışan ve emekli milyonlarca vatandaşımızın umutları, ertelenmemeli ve ek gösterge konusu artık kesin bir çözüme kavuşturulmalıdır." şeklinde konuştu.