Kurum çalışanları “Bizimle aynı kuruma bağlı diş hekimliği fakültesi çalışanlarına her ay maaş ödemesiyle birlikte düzenli şekilde yatırılan taban ek ödemelerinin kendi fakültelerinde yatırılmamasını sebebini anlamadıklarını ifade ettiler.”

Erdogan Cakmak Ek Odeme Krizi

Bu konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Hürriyet Sağlık¬-Sen Samsun Şube Başkanı Nermin AYDIN;

“OMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde çalışan arkadaşlarımızın sorunlarının çözüme kavuşturulması adına kurum önünde birçok kez basın açıklaması yaptık. Yazılı dilekçeler verdik. Çalışanlarla kurum arasında köprü vazifesi yaparak sorunların çözümüne katkı sunmaya çalıştık. Fakat geldiğimiz noktada aynı hassasiyeti maalesef ki kurum yöneticilerinden göremedik.

BAKANLIĞIN YARISI KADAR TEŞVİK ALIYORUZ!

Çalıştığı kurumda yatak ve tetkik ücreti ödeyen, aynı birim ve kadroda Sağlık Bakanlığı’nda çalışan meslektaşının yarısı kadar teşvik ücreti alan ve tüm bunlar yetmezmiş gibi hak ettiği ücreti zamanında alamayan meslektaşlarımız isyan etmesinler de ne yapsınlar?

TABAN ÖDEMELER İÇİN MALİYE’DEN PARA BEKLENİYOR AÇIKLAMASI

Kurum yetkililerine sorduğumuz zaman taban ödemeler için Maliye Bakanlığı’ndan para gelmediğini ifade ettiler. Bizler de diğer üniversiteleri arayarak meseleyi araştırdık. Yaptığımız çalışmalar neticesinde çalışanlarını mağdur etmemek adına kurumların döner sermaye bütçesinden ödemeleri yaptıklarını ve ay sonunda Maliye Bakanlığı’ndan gelen parayla mahsuplaşma yaptıkları bilgisine ulaştık. Bu yöntemin aynı üniversitenin Diş Hekimliği Fakültesi’nde uygulandığı da kesin bir bilgidir.”

Siz de O Gemiye Binecek misiniz Ali Yalçın? Siz de O Gemiye Binecek misiniz Ali Yalçın?

Kurumların başarılarının çalışanların mutluluğuyla doğru orantıda artış göstereceğini ifade eden AYDIN;

“Kurum yetkililerine sesleniyorum. Üniversite çalışanı arkadaşlarımıza üvey evlat muamelesi yapmaktan bıkmadınız mı? Yaklaşık on gündür her gün kurumunuzda çalışanlarınızı ziyaret ediyorum. Yüzlerindeki bıkkınlık ve mutsuzluk ifadesi sizi hiç mi rahatsız etmiyor? Yetkili sendikanın sorunları dile getirmek yerine başka işleri öncelediğinin de farkındayız. Gelin, bizim taleplerimize kulaklarınızı tıkamayın. Çalışanlarınız mutlu olsun ki tüm kesimler mutlu olsun.” diyerek sözlerine son verdi.