Dr. Eylem Ertuğrul, TBMM Genel Kurulu'nda daha önce yaptığı konuşmada sağlık emekçilerine yönelik artan şiddet olaylarına dikkat çekmiş ve genç hekimlerin Türkiye'de kalmak istememe nedenlerini dile getirmişti. Şiddetin sağlık camiasında ki her basamağa yayıldığını belirten Ertuğrul, "Doktor dövmeyi mübah kılan" zihniyete karşı mücadele etmek gerektiğini vurguladı.

Ertuğrul, Edremit Devlet Hastanesi'ndeki olaya ilişkin, "Basına dahi yansımayan bir sağlıkta şiddet olayı daha! Artık öyle normalleştirildi ki haber değeri bile görmüyor!" diyerek tepkisini dile getirdi. Gecenin geç saatlerinde, evlatlarını muayene eden iki hekime fiziki şiddet uygulayan bir vatandaşın ceza almadığına dikkat çeken Ertuğrul, şiddetin normalleştirilmesine karşı durulması gerektiğini ifade etti.

Geçen yıl da yine Edremit Devlet Hastanesi'nde görevli bir doktor, hasta yakını tarafından şiddete uğramıştı. Saldırıların esas sorumlusu, hekimleri performans sistemiyle çalıştıran, artan şiddet olaylarına sadece tweet atarak tepki gösteren Sağlık Bakanı'dır!

Koç Holding’den Stratejik Yatırım: 7 Hastaneyi Daha Bünyesine Kattı Koç Holding’den Stratejik Yatırım: 7 Hastaneyi Daha Bünyesine Kattı

Sağlık Bakanlığı olarak Adalet Bakanlığı ile koordineli biçimde bu şiddetin önüne geçecek bir düzenleme yapılmazsa her gün artarak devam edecek diyoruz. Ülkedeki doktorlar yaşanan şiddet olaylarından, hak ettikleri maaşı alamadıklarından dolayı göç etmek istiyor diyoruz. İstifa eden doktorların yerine doktor bulamayacak noktaya geleceksiniz ve zaten bir çok yönden sakat olan sağlık sistemi tamamen çökecek diye uyarıyoruz. Hekimlerimiz gidiyor, eserinizle gurur duyun!”dedi.