Olay, hastanede dün meydana geldi. Hamdullah Pektaş, psikiyatri polikliniğine muayene olmak için geldiği hastanede Dr. Ergül Çakan'a saldırdı. Poliklinikteki bilgisayarlar zarar gördü ve Pektaş hakkında beyaz kod verildi.

Sıfır Araç Kampanyaları Bitiyor, İkinci El Pazarı Hareketleniyor! Sıfır Araç Kampanyaları Bitiyor, İkinci El Pazarı Hareketleniyor!

Güvenlik görevlileri tarafından hastaneden uzaklaştırılan Pektaş, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Doktor Çakan ise tedavisinin ardından saldırgan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Olayın ardından hastaneyi ziyaret eden Vali Kemal Kızılkaya, şiddeti kınayarak, "Şiddetin her türlüsüne karşıyız, hele ki bu sağlık çalışanına yapıldığı zaman, tamamıyla lanetliyoruz. İl valisi olarak yanınızdayız, hiç kimse kılınıza dokunamaz. Bu konuda farklı tutum ve davranışta olanlarla her türlü adli ve idari soruşturma ve tahkikat yapılacaktır" dedi.

Bugün adliyeye sevk edilen Hamdullah Pektaş, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Siirt'teki bu üzücü olay, şiddetin sağlık çalışanlarına yönelik kabul edilemez bir saldırı biçimi olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.