Bu sürecin ilk aşaması olan başvuru kısmı E-devlet üzerinden YÖK sayfasından yapılabiliyor. Bu süreçte başvuru da bulunan adaylar tercih listelerinde maksimum 20 tercih yapabilmektedir.

Sağlıkta Lisans Tamamlama Programı Ne Anlama Gelmektedir?

Yeni yürürlüğe girmiş olan 2457 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun Geçici maddesi olan 69. Madde de belirtilmiş olan maddenin yürürlüğe girmesinden sonra ön lisans diploması almış olan kişilerin, ebelik ve hemşirelik programlarından mezun olanlara kendi alanları için;

  • Diğer programlarda okuyanlar için ise Yükseköğretim Kurulunun belirlemiş olduğu ebelik ve hemşirelik programları dışında olan alanlar da lisans tamamlama eğitimi verilebilir.
  • Verilen bu eğitimler, Yükseköğretim Kurulunun belirlemiş olduğu alanlar için uzaktan eğitim şeklinde olacaktır.
  • Uygulama eğitimleri için ise Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu ortak çalışmalar uygular.

Sağlıkta Lisans Tamamlama Başvuruları Nasıl Yapılır?

  • Sağlık Lisans Tamamlama başvuruları “lisanstamamlama.yok.gov.tr” internet adresi üzerinden gerçekleşmektedir.
  • Sağlık Lisans Tamamlama başvuru ve tercih süreçleri yukarıda belirtilen site üzerinden E-devlet ile gerçekleşecektir.
  • Başvuru ve tercih yapacak adayların, yerleştirme işlemleri ile alakalı tüm not ortalamaları ve bilgiler YÖKSİS veri tabanından alınacaktır.
  • Başvuru ve tercih de bulunan öğrencilerin, bilgilerinde yanlışlık olması halinde mezun olmuş oldukları kurumlara başvurarak bilgilerin düzeltilmesini istemeleri gerekmektedir.
  • Tüm adaylar için en fazla 20 tercih hakkı mevcuttur.
  • Lisans programlarına geçişte belirlenmiş olan öğrenim ücretlerini ödemeleri zorunludur.

DGS Sağlıkta Lisans Tamamlama 2022 Ön Lisans Mezunları Hangi Sağlık Bölümlerine Lisans Tamamlayabilir? - TIKLAYINIZ


Başvuru Sonrasın Yerleştirme Süreci Nasıl Olacak?

  • İlk olarak başvuru da bulunan ve tercih yapacak adaylara ilişkin yerleştirme işlemleri için ön lisans programlarından mezun olma tarihleri ve mezuniyet not ortalamaları YÖK veri tabanından otomatik olarak çekilecektir.
  • Yerleştirme işlemleri esnasında lisans programlarına geçmek isteyen adayların mezun olduklarında ki not ortalamalarının 2 katı alınarak, yerleştirme puanlarına ve yaptıkları tercihlere göre sıralama yapılacaktır.

Sağlıkta Lisans Programına Yerleştikten Sonra Ön Lisans Diplomam Geçerli Olacak Mı?

Ön Lisans programından, Lisans programına geçmiş olan adayların ön lisans diplomalarının geçerliliği konusunda herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır.

Ön Lisans Eğitiminde Aldığım Derslerden Lisans Eğitimim Sırasında Muaf Kalabilir Miyim?

Kanununda da geçerliliği olan bir konudur. Ön Lisans eğitimi sırasında aldığınız derslerden eş değer kabul edilebilecek dersler Lisans eğitiminizde var ise muaf sayılabilirsiniz. Buna göre ise öğrencilerin alması gereken dersler belirlenir.

Yerleşmiş Olduğum Lisans Programından Kaç Yılda Mezun Olabilirim?

Adaylar, yerleşmiş oldukları üniversitelerin belirlemiş olduğu derslerden muaf olarak eğitim görebilirler. Buna göre de mezuniyetleri belli olabilir?

SLT Kapsamına Alınmış Olan Ön Lisans Programlarında Daha Önce Okuyan Kişiler Bu Programdan Yararlanabilirler Mi?

Sağlıkta Lisans Tamamlama Programı 2014 yılı itibari ile devreye girdiği için gelecek zamanda olacak Lisans Tamamlama dönemlerinde kanuni bir zorunluluk olarak devreye girecektir.