Esasen dernek ve odaların iş bırakma eylemi yapmak gibi bir hakları bulunmakta. Ancak sendikalara destek amacıyla iş bırakma eylemine destek olabilirler. Hekimsen sendikası hekimlerin mağdur olmaması için bugünkü tabipler birliği eylemine katılacak hekimlere tüm hukuki desteği sağlayacağını duyurdu. 

TTB Anayasal bir meslek odasıdır ve hekimlerle ilgili çok önemli görevi olduğu, hekimleri temsil edememiş olması gelecekte edemeyeceğini göstermez denilen Hekimsen açıklamasında "sendikamızın TTB mensubu üyelerinin varlığını göz önünde bulundurmak durumundayız." denildi.

SENDİKALI SAĞLIK ÇALIŞANINA İŞ BIRAKMA EYLEMİ NEDENİYLE DİSİPLİN SORUŞTURMASI AÇILAMAZ

Diğer taraftan Ocak ayında yapılan eylem nedeniyle Sağlık Bakanlığına görüş soran Uşak Sağlık Müdürlüğüne Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğnüden gelen görüş yazısına istinaden, sendikal mücadele kapsamında iş bırakma eylemi yapan sağlık çalışanlarına herhangi bir disiplin soruşturması yapılamayacağı ifade edildi. 

"İş Bırakacak Sağlık Çalışanlarının Bilmesi Gerekenler! Hukuki Dayanaklar Neler" başlıklı haberimize TIKLAYARAK iş bırakma eylemine katılan sağlık çalışanlarının bilmesi gereken kanuni dayanaklara erişebilirsiniz.