İl Sağlık Müdürlüğünün Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğüne hekim dışında kalan sağlık personeline icap nöbet ücreti adı altında ödeme yapılıp yapılamayacağına dair görüş istediği yazıya Genel Müdürlük Hazine ve Maliye Bakanlığından aldığı görüş yazısını ekleyerek cevap verdi.

HAZİVE VE MALİYE BAKANLIĞI YAZISI HATIRLATILDI

Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan yazıda 17 Aralık 2015 tarihinde Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün Sağlık Bakanlığına hitaben gönderdiği yazıya atıfta bulunularak uzman Hekim dışındaki personelin icap nöbeti tutmasının mümkün olmadığını belirtti.

HEKİM DIŞI PERSONELE İCAP NÖBET ÜCRETİ ÖDENEMEZ

İcap nöbetlerinin yeteri kadar uzman hekimin bulunmadığı sağlık kurumlarında sağlık hizmetlerinde aksama yaşanmasını önlemek amacıyla öngörüldüğü hatırlatılan görüş yazısında, icap nöbetlerinin uzman hekimler tarafından evde tutulduğu ifade edilerek bu itibarla uzman Hekim dışındaki personelin icap nöbeti tutması mümkün olmadığından bunlara icap nöbet ücreti ödenmesine de imkan bulunmamaktadır ifadesine yer vermiştir.

SADECE UZMAN HEKİMLERE ÖDENEBİLİR

"İlgili mevzuat gereği sadece uzman hekimlerin icap nöbeti tutabilecekleri ve karşılığında nöbet ücreti ÖDENEBİLECEĞİ açıkça düzenlenmiştir" görüşünde bulunuldu.

SAYIŞTAY İSE SADECE UZMAN HEKİMLERE VERİLEMEZ KARARI ALMIŞTI

Diğer taraftan Sayıştay 1. dairesi icap nöbetleriyle ilgili çok önemli bir karara imza atmış, sadece uzman hekimlere icap nöbeti verilebileceği şeklindeki tespitin yanlış olduğuna karar vermişti. Sayıştay yazısı için tıklayınız.

BRANŞINDA TEK HEKİM OLANLAR İCAP NÖBETİ

Ayrıca Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğünün Branşında tek hekim olarak görev yapan uzman hekimlerin icap nöbetinden muaf tutulmamalarına dair Sağlık Müdürlüklerine gönderdiği yazı için tıklayınız.

BİLGİ İŞLEM GÖREVLİSİ İCAP NÖBETİ

Öte yandan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde bilgi işlem görevlisi olarak çalışan sağlık çalışanın açtığı davada Yargıtay tarafından verilen kararda icap nöbetinde geçen sürenin haftalık fazla çalışma süresinin belirlenmesinde hangi şekilde değerlendirileceğine açıklık getirilmişti. İlgili Yargıtay yazısı için tıklayınız.

BÖLGE İDARE MAHKEMESİNİN HEKIM HARİCİ İCAP NÖBET ÜCRETİ ALABİLİR KARARI VAR

Hekim haricinde kalan sağlık personellerinin icap nöbet ücreti alabileceklerine dair Ankara Bölge İdare Mahkemesi 7. İdari Dava Dairesi tarafından alınan karar için tıklayınız.