25 Aralık günü yaptığımız "Uzman Hekimlerin İcap Nöbetinden Muaf Taleplerine Bakanlık Cevabı!" haberimizle Bakanlık tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen resmi yazıyı yayınlamıştık. Aradan geçen 2 gün sonunda haber ulusal basında yerini aldı.

saglikpersoneliHABER.NET takipçileri her zaman olduğu gibi bu haberide ilk okuyanlar oldu.

İşte O Haber;

Genel Müdür Yardımcısı Av. Erol GÖKDÖL imzalı yazıda, sağlık tesislerinde branşında tek hekim olarak görev yapan uzman hekimlerin genel icap nöbetine dahil edilmemesi ve fakat acil hizmetleri kapsamında mezkür yönetmeliğin 42/C maddesi ve Tebliğin 12/9 maddesi gereğince acil nöbeti tutan hekimin çağrısına uymakla yükümlü olduklarının bilinmesi ve uygulamanın buna göre yapılması gerekmektedir denildi.

KAMU HASTANELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN YAYIMLADIĞI YAZI:

Yazısının yataklı tedavi işletme yönetmeliği 42/A bölümüne değindiği kısımda, "icap nöbeti esas olarak evde tutulan, ilgili uzman doktora mesai saatleri dışında da kurumun her türlü tıbbi ve idari gerekleri yönünden sorumluluk yükleyen, mesai dışında bulunduğu yeri bildirme ve işin gereği icabı kuruma makul bir süre içinde ulaşabileceği bir mesafede bulunma yükümlülüğü getiren ve gerektiğinde kuruma davet edildiğinde iştirak edilen nöbet türü olup, bir uzman hekime bu kapsamda icap nöbeti yazılabilmesi için uzman adedinin birden fazla olması gerekir" denildi.

Ayrıca tek olarak görevde olan uzman hekimlerin genel icap nöbetine dahil edilmemesi ancak bahsi geçen hekimlerin acil nöbetinde olan hekimlerin çağrısına uymak zorunda olduklarını belirtti.