Geçtiğimiz ay, Merkez Bankası faiz oranını beklenenden daha yüksek bir seviyede açıklamış ve bu karar finans piyasalarında önemli bir hareketliliğe neden olmuştu. Şimdi ise yatırımcılar, bu ayki faiz kararını ve oranını merakla bekliyorlar.

Merkez Bankası faiz kararı ne olacak?

Merkez Bankası'nın faiz kararı, geçtiğimiz ay beklenenin çok üzerinde bir artışla piyasaları sarsmıştı. Bu nedenle bu ayki faiz kararı büyük bir merakla bekleniyor. Yatırımcılar, özellikle faiz kararının yine yüksek bir artışla açıklanmasını bekliyorlar.

AA Finans tarafından yapılan ankete katılan 19 ekonomistin tahminlerine göre, Merkez Bankası'nın faiz kararı bu ay 500 baz puan artacak gibi görünüyor. Ankette yer alan ekonomistlerin politika faizi beklentileri ise genellikle yüzde 27,50 ile yüzde 31,00 arasında değişiyor. Yıl sonu politika faizi beklentileri ise yüzde 35 ile 45 arasında bulunuyor.

Diğer bir ankete katılan 16 ekonomistin tahminlerine göre ise Merkez Bankası'ndan 5 puanlık bir artış bekleniyor. Bu tahminlere göre faiz kararı yüzde 27,5 ile yüzde 31 arasında açıklanabilir.

Faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Açıklanan bilgilere göre merakla beklenen Merkez Bankası faiz kararı 21 Eylül 2023 Perşembe günü saat 14.00 sularında açıklanması bekleniyor.