Erkan, 8 Haziran 2023 tarihinden bu yana sürdürdüğü görevinden ayrılma kararını kişisel nedenlerle aldığını belirtti.

Erkan, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Kamuoyunun malumu olduğu üzere 8 Haziran 2023 tarihinden bu yana Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı görevini sürdürmekteyim. Her bir karış toprağı için bedel ödenmiş bu topraklarda doğmuş, büyümüş, eğitim görmüş bir vatan evladı olarak, bu kutsal görev şahsıma tevdi edildiğinde kişisel koşullarımı hiç önemsemeden ülkeme geldim ve görevimin başına geçtim."

Erkan, görev süresince ekonomi programlarının meyvelerini vermeye başladığını vurgulayarak, rezervlerdeki artışın ve ekonomik verilerin başarılarını kanıt olarak sundu. Ancak, son dönemde şahsına yönelik itibar suikasti kampanyası düzenlendiğini belirterek, ailesini ve küçük yaşta olan evladını korumak adına görevinden affını talep etti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın ilk kadın başkanı olmanın gururunu yaşadığını ifade eden Erkan, Hazine ve Maliye Bakanı ile mesai arkadaşlarına teşekkür etti. Ayrıca, Amerika'da 22 yıllık özel sektör deneyiminin ardından Türkiye'ye hizmet etme fırsatını kendisine sunan Cumhurbaşkanı'na minnettarlığını dile getirdi.