657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu Kapsamında memurlara verilen komik giyim yardımlarıyla ilgili sosyal medyada asparagas haberler çıktı.

Turhan Bozkurt Tv

Giyecek yardımı kanuna göre veriliyor

Memura giyecek yardımı memur toplu sözleşme hükümlerine göre değil 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre yapıldığı biliniyor. 

Genelge’de koruyucu giyim yardımı yer aldı

Tasarruf tedbirleri kapsamında yayımlanan Genelge’de geçen madde ise; memurlara ödenen giyecek yardımı değil, toplu sözleşmeyle bazı kurumlara verilen koruyucu giyim yardımları ile ilgili düzenlemeyi kapsamaktadır.

Giyecek Yardimi Iptal Mi

Kriz Büyüyor: Hastane Müdürü ve VİP Ekibi Görevden Alındı! Kriz Büyüyor: Hastane Müdürü ve VİP Ekibi Görevden Alındı!

Söz konusu değil

Özetle; memurların 30 TL ile 100 TL arasında değişen ve yıllık verilen giyecek yardımında herhangi bir kesinti ya da kaldırılma söz konusu değildir. 

Öte yandan tasarruf tedbirleri kapsamında duyurulan koruyucu giyim yardımı ile ilgili düzenlemede, yardım tutarının nakdi değil ayni ödenmesini ele alınmaktadır. 

Ayni ödenmesinde memur karlı çıkar

Şu an herhangi bir resmi dayanağı olmayan dedikoduların gerçek olması durumunda, özellikle sağlık personellerinin nakdi 100 TL civarında verilen giyim yardımı tutarlarının ayni olarak yani forma olarak verilmesi durumunda sağlık personelleri başta olmak üzere memurların oldukça karlı çıkacağı da biliniyor. personel sağlık

Memur Giyim Yardimi Kaldirildi Mi