Hükümetin emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ve 3600 ek gösterge düzenlemesini Meclis'ten geçirmesine rağmen, resmi verilere göre emekli olan memurların sayısı beklenenden az oldu. Kamu Sen yetkilisine göre, temmuz ayında memurlara verilen seyyanen zammın emekli aylıklarına yansıtılmaması en önemli etkenlerden biri olmaktadır.

Danabaşoğulları, "Memurlar, emeklilik hakkını kullanmak yerine çalışmaya devam etmeyi tercih ediyor. Bu durumun temel nedeni ise temmuz ayındaki seyyanen zam miktarının emekli aylıklarına yeterince yansıtılmamış olmasıdır. Hükümetin, memurları emeklilik konusunda teşvik etmek adına daha etkili adımlar atması gerekiyor" dedi.

Kamu Sen yetkilisi, emeklilikte yaşa takılanlar konusundaki düzenlemelerin önemine vurgu yaparak, "Hükümet, EYT sorununu çözmeye yönelik attığı adımları daha da güçlendirmeli. Ayrıca, 3600 ek gösterge düzenlemesinin ardından emekli olan memurların sayısındaki düşüşü değerlendirmeli ve bu konuda yeni politikalar geliştirmelidir" şeklinde konuştu.

Son olarak, Danabaşoğulları, memurların emeklilik sürecinde yaşadığı sıkıntıların çözümü için 2024 Ocak ayında maaşlara refah payı eklenmesi çağrısında bulundu.

“Memurlar neden emekli olmak istemiyor”

Temmuz ayında maaşlara yapılan 8 bin 77 liralık ilave ek ödemenin memur emekli maaşlarına yansıtılması gerektiğini vurgulayarak, “Aksi halde 65 yaşından önce hiçbir memur emekli olamaz” diyen Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi ve Türk Büro Sen Antalya Şube

Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci: ‘Memurun Hafta Sonu Tatili Yıllık İzne Dahil Edilmemeli’ Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci: ‘Memurun Hafta Sonu Tatili Yıllık İzne Dahil Edilmemeli’

Temmuz ayında maaşlara yapılan 8 bin 77 liralık ilave ek ödemenin memur emekli maaşlarına yansıtılması gerektiğini vurgulayarak, “Aksi halde 65 yaşından önce hiçbir memur emekli olamaz” diyen Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi ve Türk Büro Sen Antalya Şube Başkanı Yılmaz Danabaşoğulları, emekli maaşlarına yansıtılmayan ek ödeme ve yüksek enflasyon sebebiyle memurların emekli olmak istemediklerinin altını çizdi.

“MEMURLARI ENFLASYONA EZDİRMEMEK İÇİN REFAH PAYI VERİLMESİ ŞART”

Son olarak kamuda ücret adaletini zedeleyen, bölgesel farklılıkları göz ardı eden 666 sayılı kanun hükmünde kararnamenin gözden geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Danabaşoğulları, memurlara ek ücret ve refah payı verilmesi taleplerini TBMM’ye taşıdıklarını hatırlatarak, memurların enflasyona ezdirilmemesi için refah payı verilmesinin şart olduğunu vurguladı.