112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanları Sorunlarını Dile Getirdi: "Kötü Çalışma Koşulları Derhal İyileştirilmeli!" 112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanları Sorunlarını Dile Getirdi: "Kötü Çalışma Koşulları Derhal İyileştirilmeli!"

Toplantı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda saat 14.00'te gerçekleşecek ve 15 üyeden oluşan komisyon, görüşmelerin yol haritasını belirleyecek. Bu süreçte yapılan çalışmaların da paylaşılacağı toplantı, Aralık ayı boyunca devam edecek. İkinci toplantıda Türk-İş, üçüncü toplantıda ise işveren tarafını temsil eden TİSK ev sahipliği yapacak.

Görüşmelerin son aşaması, Çalışma Bakanlığı'nda gerçekleşecek ve yeni yılda geçerli olacak asgari ücret açıklanacak. Asgari ücret belirlenirken, enflasyon, geçinme endeksleri ve genel ücretler seviyesi titizlikle değerlendirilecek. Asgari ücret tespit komisyonu kararları oy çokluğuyla alınacak ve en geç 31 Aralık'ta yeni asgari ücret netleşmiş olacak. Temmuzdaki ara zamda yüzde 34 artış yapılan asgari ücret, net 11 bin 402 liraya yükselmişti.