Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, zam oranları konusunda açıklamalarda bulunarak, hakem heyeti tarafından önerilen rakamların kabul edilemez olduğunu vurguladı. Bahşi, bu rakamların resmi olarak onaylandığını ancak sendika olarak kabul etmelerinin mümkün olmadığını ifade etti.

Başkan Bahşi, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "Yüzde 25’lik enflasyon farkı zaten 2023 yılının Temmuz ayından Aralık ayına kadar ki zararımızı telafi edecek bir enflasyon farkıdır. Bu, zam değil; yüksek enflasyon nedeniyle yaşadığımız zararları karşılar. Bu nedenle bu, bir zam değildir. Ancak kamuoyunda bazen yanlış bilgilendirme veya yanlış algı oluşuyor. Vatandaşlarımız, Temmuz ayında 8 bin lira seyyanen zam yapıldığını, yüzde 17 zam aldığımızı düşünüyorlar. Oysa biz farklı bir talepte bulunuyoruz."

Bahşi: İşçiler ve Memurlar Aynı Anda Toplu Sözleşme Yapmalı

Başkan İbrahim Bahşi, gelecek süreçte masanın hem hakem heyeti boyutuyla hem de süre boyutuyla işçilerle aynı standarda getirilmesini talep ediyor. Ayrıca, işçilerin ve memurların aynı dönemde toplu sözleşme yapmalarını istiyor. Aksi takdirde, işçilere zam yapıldığında veya asgari ücret arttığında emeklilerin rahatsız olduğunu ve memurların maaş skalasının işçilere yaklaştığını belirtiyor.