Anayasal güvence altında bulunan sendikal örgütlenme hakkının, memurların zorla Memur-Sen'e üye yapılmak istendiği ve bu amaçla çeşitli zorbalık yöntemlerine başvurulduğu şeklindeki ifadelerini belirten Göçmen, yargının ise bu sendikaya dur diyerek gereken cevabı verdiğini duyurdu.

İl Özel İdaresi'nde çalışan memurların toplu iş sözleşmesine eklenen bir madde ile Memur-Sen'e üye olmayanların toplu sözleşmeden faydalanması için dayanışma aidatı koşulu getirildiğini belirten ve bu konuyu yargıya taşıdıklarını anlatan Göçmen, 7. Dönem toplu görüşmelerinde de Memur-Sen'in kendisine üye olmayan tüm memurlardan dayanışma aidatını almak için kolları sıvadığını gözlemlediklerini ifade etti. Göçmen, uluslararası sözleşmeler, İLO Sözleşmesi, Anayasa Mahkemesi, Danıştay ve İdare Mahkemeleri kararlarına rağmen Memur-Sen'in dayanışma aidatı almakta ısrar etmesine tepki gösterdi ve bu durumun ne zaman son bulacağını belediye ve İl Özel İdaresi yöneticilerine sordu.

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK)’a bağlı Birlik Yerel-sen olarak yapılan hiçbir hukuksuzluğa göz yummadık yummayacağız! Üyelerimizin hakkını her platformda savunmaya devam ediyoruz. Hak Haklının Oluncaya Kadar Mücadele Devam Edecek!” diye konuştu.

corumhaber