Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ramazan bayramı tatilinin 9 güne çıkmasıyla beraber nisan maaş dönemi işlemlerinin en geç 8 Nisan 2024 pazartesi günü saat 15:30’a kadar tamamlanmasını istedi.

Türkiye En Uzun Çalışma Saati Olan 4. Ülke Türkiye En Uzun Çalışma Saati Olan 4. Ülke

Hazine ve Maliye Bakanlığının yayınladığı KBS duyurusuna göre; maaşlar bankalara en geç 8 Nisan’da gönderilecek ama memurların bankadaki hesabına yatma işlemleri 15 Nisan 2024 tarihinde olacak.

Maliye Kbs Duyurusu

Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan duyuruda; Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı'nın 19 Mart tarihli yazısına atıfta bulunularak Ramazan Bayramı tatilinin 9 Nisan 2024 Salı günü saat 13:00'te başlayıp 12 Nisan 2024 Cuma gününe kadar süreceği belirtildi. Kamu personelinin 8 Nisan Pazartesi günü tam gün, 9 Nisan Salı günü ise yarım gün idari izinli sayılacağı hatırlatıldı.

Ayrıca, personelin özlük bilgileriyle ilgili bilgi girişi ve değişiklik işlemleri, maaş hesaplama, bordro ve ödeme emri belgesi oluşturulmasına ilişkin sürecin tamamlanarak hazineden nakit talebinin en geç 5 Nisan 2024 tarihi Cuma günü saat 15:30'a kadar yapılması gerektiği ifade edildi.

Öte yandan, maaş hesaplama, ödeme emri belgesi oluşturma, muhasebe birimine gönderme ve nakit talebi işlemlerini herhangi bir nedenden dolayı bu sürede tamamlayamayan harcama ve muhasebe birimlerinin, söz konusu işlemleri en geç 8 Nisan 2024 tarihi Pazartesi günü saat 15:30'a kadar tamamlamaları gerektiği vurgulandı.