Kılıçdaroğlu'nun konuşması, mühendisler tarafından ilgiyle takip edildi ve konuşmasına alkışlarla destek verildi.

Kemal Kııçdaroğlu, bugün 7 Mayıs Pazar günü Kırşehir mitinginde dünkü sözlerini tekrarlayarak 

Doktor kardeşlerimize, sağlık çalışanlarımıza pandemi döneminde herkesin ortak talebi olarak onların aylıklarını artırdık. Ama devlette bir yapı var. Devlette doktor, mimar, mühendis bunlar biribirlerine yakın aylıklar alırlardı. Dolayısıyla şimdi kamuda çalışan mimarlar ve mühendisler diyorlarki, bizimde aylıklarımızın artırılması lazım, biraz yükseltilmesi lazım. Onlarada söz verdim. Adaleti sağlayacağım. 

diyerek 2. kez doktor ve mühendis maaşlarında adaleti sağlayacağını açıkladı. 

Kılıçdaroğlu'nun “doktorlara iyi para verdiler” açıklamasına bazı hekimler Twitter’dan mesajlarla tepki gösterdi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerine tepki gösteren hekimler yaptıkları paylaşımlarda

Doktorlara para verdiler size para vermediler. Para Verdiler Size vermediler. Bu nasıl çirkin bir üslup'

sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Bir başka hekim ise Twitter’da paylaşım yaparak,

Üniversite sınavında eşit değildik! 6 sene tıp fakültesi eşit değildik! Mecburide eşit değildik! Torpille,mülakatla girmedik TUSla 4-5 sene ihtisas yaptık! Biz sizinle hiç eşit olmadık,girdiğiniz tüm bölümlere gireriz ama siz tıp fakültesine anca muayeneye gelirsiniz!" dedi.

Hekim: “Mühendisler benim yarım kadar eğitim almadı”

Mühendislerin maaş iyileştirmesi taleplerine hekim maaşlarını örnek göstermesine içerleyen bir hekim ise mühendislere yönelik

Benim yarım kadar eğitim almadınız, benim yarım kadar çalışmıyorsunuz,benim aldığım maaşı ağzınıza alamazsınız. Aldığınız para sizin hakkınızın yarısı bile değil. Hakkınızı arayın ama benim sırtımdan değil!

ifadelerini kullandı.

Hekim Sendikası Genel Başkanı: Hekimler 2 asgari ücret alamıyor

Öte yandan Hekim Sendikası Genel Başkanı Hatice Çerçi Balcı ise hekimlerin 2 asgari ücret alamadıklarını savunarak

… Bir uzman hekim en az 10 yıl da yetişiyor. Eğitim yıllarını dikkate almadan sadece ücret üzerinden konuşmak , üstelik iki asgari ücret almayan hekimler varken gece gündüz demeden çalışan hekimlerin bir kez daha  seçim malzemesi yapılması çok üzücü.

dedi.

“Hekimler 2 asgari ücret alamıyor”

Hekimlerin 2 asgari ücret tutarı olan 8500 TL X 2 = 17.000 TL ücret almadıklarını söyleyen Hekim Sendikası Genel Başkanı Hatice Çerçi Balcı’ya tepki gösterenler ise “2 asgarî ücret almayan hekim nerede? bordroyu atın bizde görelim. Üstünü söz ben tamamlayacam.” yanıtını verdiler.

Öte yandan hekimlerin Kılıçdaroğlu’nun sözlerini gece saatlerine kadar açıklama yaparak düzeltmesini isteme taleplerine yine sosyal medyadan tepkiler geldi.

“Neden bu kadar celallendiniz?”

Bir twitter kullancısı Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin yanlış muhakeme edildiğini belirterek,

Doktorlara iyileştirme yapıldı diyor adam, e yapıldı arkadaşlar, yapılmadı mı? Öğretmen ve mühendislere de yapılmalı diyor Kılıçdaroğlu, bunlar doktordan fazla almalı demiyor. Neden bu kadar celallendiniz?

şeklinde paylaşım yaptı.

muhendisler

“Hemşirelerle neden kıyasladınız”

Bir diğer kullanıcı ise,

Madem maaş kıyaslama yanlıştı neden geçen sene hemşirelerle aynı performansı alıyoruz, kadın kuaförü 10 dakikalık bir işleme 2 bin tl alıyor, hakim maaşları bizden fazla dediniz? Dün yediğiniz hurmalar bugün tırmalıyor mu? Geçen sene kendiniz kıyas yapmadan hak arasaydınız bugün kimse sizle kıyaslamazdı .

diyerek tepki gösterdi.