Kayyum atanması kararıyla ilgili, Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Hakan Toy'un geçtiğimiz aylarda Öz Sağlık İş sendikasını uyardığı konuşma yeniden gündeme geldi.

Sağlık İş Sendikası tarafından geçtiğimiz saatlerde yapılan paylaşımda, Genel Başkan Hakan Toy’un Öz Sağlık İş yönetimine yönelik konuşması yaşanan kayyum süreciyle ilgili pek çok noktayı aydınlattığı şeklinde yorumlandı. 

EMEK HIRSIZLIĞI YAPAN İNSANLAR

Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Hakan Toy, Öz Sağlık İş Sendikası‘nı eleştirdiği konuşmasında, “diğer sendika gibi gel kardeş sen delegesin demiyoruz. İşçinin, delegenin, üyesinin hakkını, seçme hakkını savunmayan veya emek hırsızlığı yapan bu insanlardan ne bekliyorsunuz? Dedi.

81 İLDE DELEGE SEÇİMİ YAPMAK ZORUNDALAR!

Öz Sağlık İş Sendikasının genel kurullarının iptal edildiğini hatırlatan Genel Başkanı Hakan Toy, rica minnet sözleşme imzalandığını hatırlatarak Öz Sağlık İş sendikasının tüm delegelerinin iptal edildiğini, 81 ilde delege seçimi yapacaklarını, nizami yapmak zorunda kalacaklarını, muhtemelen Yargıtay tarafından kayyum atanması durumunda kayyumun yapacağı seçimlerin nizami olacağını ifade etti.

HAKAN TOY'un bu açıklamaları sonrasında ÖZ SAĞLIK İŞ GENEL BAŞKANI DEVLET SERT aynı sertlikte cevap vererek;

Size de 2007’de kayyum atandı! 50 yıllık saltanatı yıkılan ve yetkili olduğu yerleri kaybeden malum sendika elinde kalmış bir kaç üniversite hastanesi orada da işçinin emeğini geriye dönük paralarını üç ve dört taksite bölen mesai prim ve fazla çalışma ücretini alamayan işçiyi sokağa döken sendika kalkmış şov peşinde önce yetkili olduğunuz yerlerde işçinin hakkını alın kalkın bunun havasını atın

Şeklinde konuştu. Haberin devamı için TIKLAYINIZ.