Edinilen bilgilere göre, bu karar yeniden değerlendirilecek. Servis uygulamasının kurum ve kuruluşların inisiyatifine bırakılması ihtimali gündemde.

Danıştay’a başvuruda bulundu

Kamuda servis uygulaması, 2015 yılında yapılan 3. dönem toplu sözleşmesi ile yürürlüğe girmiş olup, Türkiye genelinde yaklaşık 120 bin memur bu hizmetten faydalanıyor. Ancak, 13 Mayıs’ta açıklanan tasarruf tedbirleri kapsamında servislerin kaldırılması kararı, birçok sendika tarafından itirazla karşılandı. Sendikalar, toplu sözleşme hükümlerinin ihlal edildiğini savunarak Danıştay’a başvuruda bulundu.

Bu karar sadece kamu çalışanları tarafından değil, aynı zamanda servis işletmecileri tarafından da tepkiyle karşılandı. Ankara’da 7 bin 328 servis aracının 5 bini kamu personelini taşırken, bu rakam İstanbul’da 4 bin, İzmir’de ise 600. Geçen ay Ankara’da toplanan 17 ilin servis odası temsilcileri, “Servisime Dokunma” eylemi yaparak kararın yeniden gözden geçirilmesini talep etti.

Tasarruf tedbirleri kapsamında alınan servislerin kaldırılması kararının yeniden gözden geçirilmesi planlanıyor. Elde edilen bilgilere göre, bu uygulamanın kurum ve kuruluşların inisiyatifine bırakılması gündemde.