Kamuda görev yapan işçilerin talepleri de gündemde. Hak-İş ve Türk-İş, bu talepler doğrultusunda adımlar atmaya başladı. İlk olarak Hak-İş, konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bir mektup gönderdi. Ardından Türk-İş ve Hak-İş yöneticileri bir araya gelerek, 'Kamu Çerçeve Protokolü'ndeki hakların iyileştirilmesi konusunu ele aldı.

Sağlık Sendikaları Üye Sayıları: Kimler Zirvede, Kimler Geride? Sağlık Sendikaları Üye Sayıları: Kimler Zirvede, Kimler Geride?

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Genel bakış açımız, toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan hakların daha fazla erimesini önlemek için 1 Ocak'tan geçerli olacak ek protokol talep etmek yönünde" ifadelerini kullandı.

Arslan, taleplerinin refah payı ve iyileştirme odaklı olduğunu belirterek, fiyat artışlarına dikkat çekti. "Toplu iş sözleşmesi ile elde ettiğimiz haklarımızın daha fazla erimemesi için bir ek protokol ile 1 Ocak itibarıyla kamuda çalışan yaklaşık 600 bin işçinin haklarını iyileştirmeyi talep edeceğiz" dedi.

Toplu sözleşmeye tabi olan 700 bin kamu işçisi, 2024'ün ilk 6 ayında yüzde 10 artış ve enflasyon farkı alacak. İkinci 6 ayda ise yüzde 10 artış ve enflasyon farkı kadar zam bekliyorlar.