Hastanenin Yap-Kirala-İşlet-Devret modeliyle yapıldığı ve Kamu-Özel İşbirliği (KÖİ) sistemiyle işletildiği vurgulanan açıklamada, özellikle güvenlik, temizlik, taşıma, yemek ve sterilizasyon gibi birçok hizmetin yetersiz personel nedeniyle aksadığına dikkat çekildi. Açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından hastaneye atanması beklenen 1040 hemşire ve 80 ebe ile birlikte toplamda 1500 personel sayısına ulaşılmaya çalışıldığı belirtilirken, acil bölümde yeterli güvenlik görevlisi olmamasının büyük bir güvenlik zaafiyeti oluşturduğu ifade edildi.

Kelek Karpuz ve Kavun Ayıplı Ürün Statüsüne Alındı: Peki Bazı Sözleşmeli Sağlık Yöneticileride Alınacak mı? Kelek Karpuz ve Kavun Ayıplı Ürün Statüsüne Alındı: Peki Bazı Sözleşmeli Sağlık Yöneticileride Alınacak mı?

Ayrıca, yeterli sayıda yemekhanenin ve yemekhane personelinin olmamasının da ciddi sıkıntılara yol açtığına vurgu yapıldı. Uzun süre bekleyen personelin zaman kaybına neden olduğu ve bazen aç kalan personelin görev yerine dönmek zorunda kaldığı belirtilen açıklamada, sağlık çalışanları ve hastane kullanıcıları için endişe yaratacak şiddet olaylarının önlenmesi adına acil çözümler talep edildi.

Bayraklı Şehir Hastanesindeki Şirkete Hesap Soramayacağız !

Sterilizasyon hizmetlerini de veren yüklenici firma, yeterli sayıda tıbbi malzemenin olmamasından ve sterilizasyona gönderilen malzemenin 12 saat gibi uzun sürede steril edilmesi ameliyatların aksamasına ve hastaların mağdur olmasına sebep olduğunu anlatan Boran, “Hasta taşıma personellerinin eksik olmasıyla da, hastaların 3-4 saat gibi sürelerde taşıma personeli beklemesi ne insani, nede vicdanidir. Yüklenici firmanın sorumluluklarını yerine getirmemesinin faturasını Doktorundan hemşiresine, teknisyeninden memuruna tüm çalışanlarımız ödemektedir. Hemşire hasta taşıyor, teknisyen malzeme taşıyor, doktor ameliyathane temizliği yapıyor.

Personel eksikliğinde yaşanan sıkıntının temelinde de maalesef sözleşme gereği hastanenin açılışından itibaren 6 aylık sürede ilgili şirketin bir sorumluluğunun olmamasından kaynaklanmaktadır. İlk 6 ayda yeteri kadar personel bulundurması yönünde ki sözleşme, il sağlık müdürlüğü yetkililerimizin de elini kolunu bağlamaktadır. Bu demektir ki 17 ekim 2023 – 17 nisan 2024 arası ilgili şirkete bu konularda hesap soramayacağız. İlgili firma bir an önce sorumluluklarını yerine getirmeli. Çalışanlarımızın da, vatandaşlarımızın da mağduriyetlerinin önüne geçilmelidir” diye konuştu.