Başkan Yıldız, özellikle 6 Şubat tarihli depremlerin ardından, deprem bölgesinde fiyatların aşırı derecede arttığına ve ekonomik sıkıntı yaşayan insanların daha da etkilendiğine vurgu yaptı.

Yıldız, özellikle kira artışlarının Malatya'da giderek arttığını ve denetimsizliğin özel hastane sektörünü olumsuz etkilediğini belirtti. Sağlık Uygulama Tebliğatı'na (SUT) göre özel hastanelerde alınması gereken en fazla ücretin yüzde 200 ile sınırlı olduğuna dikkat çeken Başkan Yıldız, birçok branşta alınan fark ücretlerinin vatandaşın üzerindeki mali baskıyı artırdığını ifade etti.

Hastanede Klima Krizi: Yoğun Bakım ve Ameliyat Servisinde Klima Sorunu Hastanede Klima Krizi: Yoğun Bakım ve Ameliyat Servisinde Klima Sorunu

Serdar Yıldız, özel hastane sahiplerinin mevcut iktidar partisi il yönetim kurullarında Başkan Yardımcısı olmalarının dokunulmazlıklarını artırdığına dikkat çekti. Başkan Yıldız, "Evinize aldığınız bir ürün için kılı kırk yararken ülkeyi yönetecek kişileri seçerken geleceğimiz olan çocuklarımızı veya ülkemizi düşünmememizi anlayamıyorum. Bu hükümetin ve yerel yöneticilerin vatandaş ile işi sadece seçimden seçime olmaktadır. Bu anlamda vatandaşımız gelecek nesillere daha iyi bir şehir, daha iyi bir ülke bırakma adına seçimlerine dikkat etmesi gerekmektedir" dedi.