Geçmişte yaşanan yüzyılın felaketi olarak kayıtlara geçen deprem, 11 ilde büyük bir yıkıma sebep olmuş, on binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine ve milyonlarca kişinin evsiz kalmasına neden olmuştu. O acı gün, depremin vurduğu bölgelerdeki trajedi, öğleye doğru tam anlamıyla ortaya çıkmıştı.

Ülkemiz tarihinde yaşamış olduğumuz bu en acı ve ağır yıkıma sebep olan afetten dolayı 492 sağlık çalışanı hayatını kaybetmiş ve Hatay ilinde ise birçok kamu hastaneleri ve özel hastaneler ise yıkılmış ve kullanılamaz hale gelmişti.

Hürriyet Sağlık-Sen Genel Başkanı Erdoğan ÇAKMAK, Deprem Felaketinin 1. Yılı Münasebetiyle Yaptığı Açıklamada;

“Öncelikle bu acı ve büyük felakette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaşadıkları tüm acılara rağmen ayakta durmaya çalışan cefakâr vatandaşlarımıza da sabırlar diliyorum.

6 Şubat sabahı ülkece hepimiz büyük bir acıyla uyandık. Depremin henüz ilk saatlerinde Hürriyet Sağlık-Sen olarak hızlıca yapmamız gerekenler hususunda bir karar aldık. Birçok STK gibi Hürriyet Sağlık-Sen’de en kısa sürede gerekli hazırlıkları tamamlayıp depremin 4. günüden itibaren deprem bölgesine tüm imkânlarını seferber ederek hızlıca yardımlarını ulaştırmıştır.

Aradan geçen 1 yıllık sürede halen çözülmeyi bekleyen onlarca sorunun bulunduğu deprem bölgesinde en temel sorun barınma ve sağlık hizmetleri oldu ne yazık ki. Birçok sağlık çalışanımız ya hayatını kaybetti ya da ailesinden birini. Yaşadıkları tüm acılara rağmen hala deprem bölgesinde sağlık hizmeti vermeye çalışan tüm sağlık çalışanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Özellikle Hatay ili yıkımın neredeyse yarısından fazlası kadar kayıplar veren şehrimiz oldu. Hastanelerin yıkıldığı tek şehir olan Hatay ilinde yakın zamanda yeni hastanelerin faaliyete geçmiş olması hayatın normalleşmesi adına sevindirici bir adımdır.

Tüm deprem bölgesinde bir an önce yaraların sarılması ve ülkece kenetlenerek yeniden ayağa kalkacağımıza olan inancımızla Hürriyet Sağlık-Sen olarak depremzedelerimizin sürekli yanlarında olmaya devam edeceğiz. Rabbim ülkemize bir daha böyle bir felaket yaşatmasın.

Deprem ve benzeri doğal afetlerin yeniden yaşanmaması veya gerekli önleyici tedbirlerin alınması için hep birlikte farkındalık oluşturup yaşamış olduğumuz bu felaketi unutmayacağız. Unutturmayacağız. “ ifadelerine yer verdi.

Hürriyet Sağlık-Sen