112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanları Sorunlarını Dile Getirdi: "Kötü Çalışma Koşulları Derhal İyileştirilmeli!" 112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanları Sorunlarını Dile Getirdi: "Kötü Çalışma Koşulları Derhal İyileştirilmeli!"

Hükümet kamuda tasarrufa giderek başta yeni memur alımı olmak üzere personel servisi gibi giderleri kısmaya hazırlanıyor. 

Kamuda çalışanların yönetim kurulu ücretlerine getirilen sınır maddesi ile ilgili detaylar ise vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 

Peki bu tavan sınırı ne kadar olacak? Bu konuda Maliye Bakanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz herhangi bir açıklama yapmadı.

Mehmet Şimşek bu başlıkla ilgili “Münferit olarak, devletin bazı özel kuruluşlardaki payına binaen alınan ücretlerin, sınırı aşan kısımlarını bütçeye gelir olarak kaydedeceğiz” dedi ve bu değişiklik için Meclis’in düzenleme yapması gerektiğini kaydetti.

Tüm Kamu Kuruluşlarını kapsayacak

Kamu kurumlarının hizmet içi faaliyetlerinin oteller gibi özel sektör işletmelerinde yapılmasının da önü kapatılıyor. Bakanlık kamu tesislerinin kullanılması çağrısını yapıyor. Bununla birlikte, sokak ışıklandırmalarında LED aydınlatma kullanımı ve haberleşme ile arşivlemenin elektronik ortama taşınması hedefleniyor. Bakan Şimşek, tedbirlerin Türkiye Büyük Millet Meclisi dışında tüm kamu kurum ve kuruluşlarını kapsadığını da belirtti.

Yaptırım uygulanacak

Açıklanan tasarruf paketinin önceki örneklerinden önemli bir farkı, tedbirlerin izleneceği ve takip edileceği taahhüdü olarak görünüyor.

Bu anlamda daha önce uygulamaya geçen Kamu Filo Yönetim Sistemi’nin yanında Tasarruf Tedbirleri Bilgi Sistemi uygulaması da başlıyor.

Para cezası verilecek

Tasarruf paketinde belirtilen tedbir başlıklarına uyulmaması halinde ise "idari yaptırım ve para cezası" uygulanacağı taahhüt ediliyor.

Buna göre Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yapacağı izleme ve denetim faaliyeti, gerekli durumlarda Cumhurbaşkanlığı’na raporlanacak.

Yaptırım Cumhurbaşkanlığı ve ilgili kurumlarca uygulanacak.