36 Bin Kişilik 4924 Sözleşmeli Sağlık Personeli İstihdamı Resmi Gazete’de 36 Bin Kişilik 4924 Sözleşmeli Sağlık Personeli İstihdamı Resmi Gazete’de

Konuyla ilgili görüşlerini ifade eden birçok uzman, her iki bölümde de bu hızla öğrenci alımına devam edilmesi durumunda mezun olanlar için atanma artık bir hayal olacak.

Yüzbinlerce sağlık mezunu atanmayı beklerken, binlercesi şu anda eğitimlerine devam ediyor. Plansız ve programsız açılan sağlık fakülteleri ve yüksekokulları işsizlik sorununu derinleştiriyor.

Hemşirelik ve Paramedik Öğrenci Alımı

Özellikle hemşirelik ve paramedik (ilk ve acil yardım) bölümlerine ihtiyacın ötesinde öğrenci alımı yapılıyor. Şu anda 114 fakülte ve yüksekokulda hemşirelik bölümü bulunmakta ve aktif öğrenci sayısı 60 binin üzerinde.

Her yıl 15-16 bin yeni öğrenci alınıyor. Ayrıca, 60 civarında sağlık yüksekokulu ise paramedik yetiştiriyor ve atama bekleyen paramedik sayısı 70-80 bini aşmış durumda. Her yıl 5-6 bin yeni öğrenci paramedik olarak mezun oluyor.

Sağlık Alanında En Fazla Öğrenci Alan Bölüm

Bu hızla devam ederse, sağlık alanında en fazla öğrenci alan bu iki bölüme mezun olanlar için atama bir hayal olmaktan öteye geçmeyecek gibi görünüyor.