Kumluca Devlet Hastanesi'nde gerçekleşen bu olayda, bir başhekim iki hemşirenin cezalandırılması amacıyla A4 kâğıdına 500 kez, "Ben salağım servisimden başka servise gittim" ifadelerini yazdırmıştı.
Olayın medyaya yansımasının ardından başhekim görevden alınmıştı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu tür davranışların kabul edilemez olduğunu belirterek, "Antalya Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi görevinden uzaklaştırıldı. Başhekimin sözleşmesi feshedilerek görevine son verildi. Böyle bir davranışı kabul etmemiz mümkün değildir" açıklamasını yapmıştı.
Sağlık Bakanlığı müfettişleri tarafından yürütülen soruşturma sonucunda Başhekim Uzman Doktor A. A. hakkında verilen cezai kararlar açıklandı. Soruşturma sonucunda, başhekim A'ya "Amirine veya mahiyetindekilere karşı küçük düşürücü davranışta bulunmak" suçlamasından 60 ihtar puan cezası verildi ve ayrıca görev yeri değiştirildi. Bu verilen ceza puanına göre, Alkan'ın meslek hayatı boyunca bir daha yöneticilik yapmasına izin verilmeyecek.
Konuya ilişkin açıklamada bulunan Murat Vilken, hiçbir idareci ve yöneticinin çalışana mobbing uygulayamayacağını belirterek şu ifadelere yer verdi:
“Hiç bir idareci veya yönetici, çalışana mobbing uygulayamaz. Böyle bir yetkisi ve hakkı yoktur. Yapan kim olursa olsun, peşini de bırakmayız. Antalya Kumluca’da iki hemşireye ceza olarak 500 kere ‘Ben salağım’ yazdıran Başhekim uzman Ayşegül Alkan hakkında açılan soruşturmada 60 ihtar puan ceza verildi ve görev yeri değiştirildi. Amirine veya mahiyetindekilere karşı küçük düşürücü davranışta bulunmak fiilinden 60 ihtar puan ceza verilerek görev yeri değiştirildi ve bir daha yöneticilik yapamayacak.”