Konuyla ilgili kararın yakında Resmi Gazete’de yayımlanmasını bekliyoruz." paylaşımı üzerine sosyal medya platformu X'te örgütlenen hemşireler, "Seçime değil sağlığa yatırım" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Hayretler İçinde İzledik!

Koşun Kavga Var! Öğretmenlerle Doktorlar Yine Rapor Kavgasında Koşun Kavga Var! Öğretmenlerle Doktorlar Yine Rapor Kavgasında

Türk Hemşireler Derneği'nin yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamasını hayretle izlediklerini belirterek, "Bu ülkenin hemşireleri olarak bu ifadenin ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Biz bu filmi daha önce de seyrettik. Bu uygulamanın zamanlaması da amacın ne olduğunu ya da ne olmadığını açıkça ortaya koyuyor. Amacın toplum sağlığını geliştirmek, kaliteli sağlık hizmeti sunmak olmadığı oldukça aşikâr." ifadelerine yer verildi.

Dernek açıklamasında, hemşirelerin daha önce de Sağlık Bakanı Koca'yı ziyaret ettiklerini, ancak sağlık profesyonellerinin eğitimini almadıkları halde insanlara dokunmanın ve bu mesleklerin eğitiminde harcanan emeğin yok sayılmasının topluma ve ülkeye zarar verdiğini anlatmaya çalıştıkları belirtildi.

Yapılan çağrıda, "Meslek kimliğimizin yok sayılması tüm meslekleri, bu mesleklerin eğitiminde harcanan alın terini yok saymak değil mi? Biz hemşireler bu hatadan bir an önce dönülmesi için bakanlığa çağrıda bulunuyoruz. Tüm sağlık çalışanlarını ve toplumu, bizi birbirimize düşüren, iş barışını bozan bu uygulamanın henüz yasalaşmadan sonlandırılması için veya açık bir şekilde detayları konuşmak üzere hep birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz." denildi.