Sendikanın yaptığı açıklamada, Ziraat Bankası'nın yetkili sendika ve Sağlık Bakanlığı ile imzaladığı promosyon sözleşmesinde yer alan yükümlülükleri yerine getirmediği belirtildi.

Sendika tarafından yapılan açıklamada, "Ziraat Bankası'nın sağlık çalışanlarına yönelik promosyon sözleşmesindeki taahhütlerini yerine getirmemesi nedeniyle Banka'ya ihtar çektik. Sağlık çalışanlarının haklarını koruma adına hukuki süreci yakından takip ediyoruz ve gelişmeleri sizlerle paylaşacağız" ifadelerine yer verildi.

Hekim Birliği Sendikası, sağlık çalışanlarının haklarını savunmak ve alınan sözleşmelerin eksiksiz yerine getirilmesini sağlamak adına mücadelesini sürdürmeye devam ediyor. Bankanın sağlık çalışanlarına olan borcunu bir an önce ödemesi ve sözleşme gerekliliklerine uygun hareket etmesi bekleniyor.

Hekim Birliği Sendikası, yaşanan hukuksuzluğa dikkat çekerek, "hekimlerimizin hakkını her ortamda savunmaya ve dile getirmeye devam ediyoruz." açıklamasında bulundu. Sendika, sağlık çalışanlarına yönelik yapılan haksız uygulamalara karşı kararlı bir şekilde mücadele ettiğini vurguladı.