Bu olay, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şubesi Eş Başkanı Dr. Kaan Taşer tarafından sert bir şekilde eleştirildi. 

Sağlık Sendikaları Üye Sayıları: Kimler Zirvede, Kimler Geride? Sağlık Sendikaları Üye Sayıları: Kimler Zirvede, Kimler Geride?

Dr. Taşer, hastanelerde alınan güvenlik önlemlerine rağmen şiddet vakalarının arttığına dikkat çekti.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk acil servisinde görevli Dr. Gülizar Yıldırım'ın hasta yakını tarafından darp edilmesine tepki gösteren Dr. Taşer, hastanelerdeki güvenlik görevlisi sayısının artmasına rağmen şiddetin arttığını belirtti. Özellikle son yıllarda sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının arttığını ve bu durumun ciddi bir sorun teşkil ettiğini ifade etti.

Dr. Taşer, şiddetin sadece adli vakalar için polis memurlarının bulunduğu 2000'li yıllara göre artık her hastanede güvenlik görevlilerinin bulunduğunu ancak şiddetin kontrol altına alınamadığını söyledi. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin sağlık politikalarıyla da ilişkili olduğunu vurgulayarak, bu tür şiddet olaylarının sona ermesi gerektiğini dile getirdi.

Dr. Gülizar Yıldırım'a yapılan saldırıyı kınayan Dr. Taşer, şiddetin son bulması için daha fazla önlem alınması gerektiğini belirtti ve "Artık yeter! Sağlıkta şiddet sona ersin diyoruz" dedi.