Hamile olan eşiyle beraber Kocaeli Darıca Farabi Devlet Hastanesine giden vatandaş,eşinin migren ağrısı olduğundan dolayı serum taktırmak istedi. Hastaneye geldiklerinde sırada 80 kişinin olduğunu belirtti. Ancak doktorun gece saat 12:00’da tuvalete gittiğini fakat mesai bitene kadar da geri dönmediğini iddia etti. Maddi durumundan dolayı da özel bir hastaneye gidecek parası olamadığı için de evlerine geri dönmek zorunda kaldığını ileri sürdü.

Sağlık Sisteminde Bitmeyen Sorunlar: Randevu Alamama ve Uzun Bekleyişler

Sağlıkta büyük ilerlemeler kaydedildiği, geçmişte insanların kuyruklar oluştururken artık sıra beklemediği yönündeki açıklamalarını sıkça duyarız. Ancak gerçekler bu söylemlerle örtüşmüyor. İptal edilen Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) randevuları, randevu bulamama sıkıntısı, randevu almadan gidildiğinde saatlerce bekleme ve bazen tedavi olamadan geri dönme gibi sorunlar, vatandaşların en büyük şikayetleri arasında yer alıyor.

Doktor Tuvalete Gitti, Geri Dönmedi!

Kocaeli'de bulunan Darıca Farabi Devlet Hastanesi'nde yaşanan olay, büyük yankı uyandırdı. Yakup isimli bir vatandaşın sikayetvar.com sitesine gönderdiği ve saat 01.35'te yayımlanan şikayet yazısına göre, hamile ve migren hastası olan eşine serum yazdırmak için dün saat 23.00'te hastaneye gittiler. Ancak doktorun saat 24.00'te tuvalete gitmek için ayrıldığını ve bir daha geri dönmediğini iddia etti.

Özel Hastaneye Gidemeyip Evlerine Döndüler

Vatandaşın iddiasına göre, özel hastaneye verecek paraları olmadığı için devlet hastanesinden hizmet alamadıklarını belirtti ve evlerine geri dönmek zorunda kaldıklarını ifade etti. Bu olay, hastanelerdeki hizmet kalitesine dair soru işaretleri yaratırken, sağlık çalışanlarının sorumlulukları konusunda da ciddi eleştiriler aldı.

Darıca Farabi Devlet Hastanesi yetkililerinden konuya ilişkin açıklama bekleniyor. Bu tür olayların yaşanmaması için sağlık sisteminde acil düzenlemelerin yapılması gerektiği bir kez daha gözler önüne serildi.

Acil Servisler Devre Dışı: Şehir Hastanesi’nde 9 Saat Elektrik Kesintisi Acil Servisler Devre Dışı: Şehir Hastanesi’nde 9 Saat Elektrik Kesintisi

"Bir Buçuk Saattir Doktorun Tuvaletten Dönmesini Bekliyoruz"

Vatandaşın yazısında şu ifadeler yer aldı: "Gece 12'den beri kapıda doktorun tuvaletten gelmesini bekliyoruz. (Eşim hamile, migreni var, sadece serum yazacak) Şu an saat 01.20, bir buçuk saattir tuvaletten gelecek diye bekliyoruz. Mesaisi 02:00'de bitecek, mesai bitimine kadar geleceğini de düşünmüyorum."

Hjkpşi