İzmir’de Olağanüstü Durumlarda Acil Durum Hastanesi olarak kullanılması için yapılan Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi büyük umutlarla hasta kabulüne başlamıştı.

Hastanenin açılışından bu tarafa zemininden gelen su ise hastaneyi rutubet içinde bırakması eleştirileri beraberinde getirmişti.

Zemin kat ve kod 1’i sular altında bırakan sorunun sağlıklı bir zemin su yalıtımı yapılmadığından kaynaklandığını düşünen personel ise böyle sağlıksız bir ortamda çalışmaktan mutsuz.

rutubet

Şifa bulmak için hastanenin yolunu tutan hastalar ise her tarafından su damlayan rutubetli bir ortamda tedavi olmaya çalışıyor.

Servislere kadar ulaşan su, kod 1 katında elektrik tesisatlarının içine kadar ulaştı. Çalışanlar çaresizce akan suların altına kova koyarak, sorunu çözmeye çalışıyor. Hastalar ise yeni yapılan hastanede gördükleri manzara karşısında şaşkın.

814 Milyon liraya mal oldu

Eski hastane binasının yıkımının ardından büyük hayallerle yapımı sağlanan bina 814 milyon liraya mal oldu. 300 yatak kapasiteli devasa hastanenin bir yıl içinde rutubetli, zemininden su çıkar duruma gelmesi ise öncelikle Bucalılar olmak üzere bölge illerden gelip hastaneden tedavi almaya çalışan herkesi üzdü.