Yönetmeliği inceleyen uzmanlara göre muhtemelen pratisyen hekimler sabit + maaş ödemesi ile beraber toplam 20.000 TL ücret alacaklar

Yani maaş + sabit döner= ortalama 20.000 TL ücret pratisyen hekimlere tekabül edecek.

Pratisyen Hekim 20 Bin TL

Pratisyen hekimlerin bir kısmı döner sermaye yani performansa dayalı ödemeyi alıyor bir kısmı ise alamıyor. Sabit ek ödeme pratisyen hekimlerin tamamında olacak. Zaten sabit ek ödeme + maaşla birlikte alacaklari ücret 20.000 TL tutarında olacak.

Uzman Doktor 27 Bin TL

Uzman hekimlere gelince; uzman hekimin genel ortalaması 27.000 TL olması bekleniyor. Maaş + sabit ek ödemeleri 27.000 TL olacak gibi duruyor. Geriye kalan performansa dayalı döner sermayesi yönetmeliğe göre belirlenecek.

Geriye kalan asistan hekimlerin ücretleir var. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şöyle tanımlamıştı; Ücret ödemeleri 1- pratisyen 2- Asistan 3- Uzman Hekim şeklinde belirlenmişti. Bu 3’lü kademeye göre ücretlerin ayarlanacağını Bakan Koca belirtmişti. saglikpersonelihaber.net

Asistan Hekim 22 Bin TL

Asistan hekimlerin de maaş artı sabit ek ödemelerinde bir artış bekleniyor. Net olmamakla beraber asistan hekimlerin alacaklari ortalama ücretin ise duyumlarımıza göre 22.000 TL civarında olması bekleniyor.

Bu ödemeler genel bütçeden ödeneceği için, tüm bu ödemeler İl Sağlık Müdürlüklerin yada hastanelerin insiyatifine bırakılmadı. Bu ücretlerin tamamı genel bütçeden ödenecek.

Bu ne demek: her ay bu alınacak ücretler sabit olacak. Memur maaşlarına göre artış sağlayacak. Bir ay fazla bir ay eksik gibi bir ödeme şekli ile hekimler karşılaşmayacak.

Peki Yeni Döner Sermaye Yönetmeliğine göre; ek ödeme yani tavan ek ödeme tutarı nerelerde olacak?

Bununla ilgili 2 farklı duyum var.

Birinci duyum: 65.000 TL’ye kadar alınabileceğine dair duyum. Yani 1 uzman hekim 65.000 TL performans tavan ek ücreti alabilecek.

İkinci duyum ise; Performans ek ödemenin uzman hekimler için 35.000 TL civarında olması bekleniyor.

Kısaca edinilen bilgiye göre pratisyen hekimlerin 20.000 TL, Asistan Hekimlerin 22.000, uzman hekimlerin de 27.000 TL ortalama sabit + maaş ücretleri alacaklara şeklinde.

1. Basamak ek ödeme yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı. Yeni yönetmelik tüm kurumlar için geçerli oldu.

Ek ödeme yönetmeliğinin özeti. Bakanlık tarafından teşvik ödemesi altında sabit bir ödeme yapılacak. Ayrıca Hastane döner sermayesi hesaplanacak hak ediş çıkarsa teşvik ödemesi ile beraber ödenecek

YÖNETMELİKTE NELER VAR?

ESKİ YÖNETMELİĞE GÖRE NELER DEĞİŞTİ?

HEPSİ saglikpersoneliHABER.NET'de yayınlanacak. 

TAKİPTE KALINIZ..