Sayılar yaklaşık 565 Bini bulan sözleşmeli personele yönelik kadro düzenlemesi ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde özel ekip oluşturularak çalışma grubu kurulduğu öğrenildi.

Çalışma grubu sözleşmeli personele kadro verilmesi ile ilgili sendikaların görüşünü alarak ortak bir taslak metin hazırlamak için çalışmalara başladığı belirtildi.

Sözleşmeli personele kadro verilmesi ile ilgili mesai hızlandıran Çalışma Bakanlığı özel ekip oluşturarak meselenin çözümü için masadaki formüller üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Kamuda 565 bin 35 sözleşmeli personel var. Daimi kadro için alternatifler değerlendiriliyor. Üzerinde uzlaşılan taslak, sendikalarla da değerlendirilecek.

Ardından gözler Meclis'e çevrilecek. Meclis'in 1 Ekim'de mesaiye başlamasıyla birlikte sözleşmeli personele kadro konusunun da gündeme getirilmesi bekleniyor.

Geçici işçilerin çalışma sürelerinin 10 aydan 12 aya çıkarılması, 70 bin taşeron çalışanın kadroya alınıp tayin hakkı verilmesi de ele alınan konular arasında.