Şehir Hastanesi Sıra Gecesi Eğlencesine Soruşturma! İşin Aslı Haberimizde!

ADANA ŞEHİR HASTANESİ URFA SIRA GECESİ

Sosyal medya ve bazı basın yayın organlarında tedavi gören, sıra bekleyen veya bir yerden bir yere koşturan hasta ve hasta yakınları bulunurken, hastane yönetiminin bilgisi dahilinde olduğu ileri sürülerek böyle bir urfa sıra gecesi düzenlenmesi tepkilere neden oldu denildi.

Adana Şehir Hastanesi kaynaklarımızla yaptığımız görüşmelerde, Şehir hastanesinde çalgı çengili eğlence başlıklı haberlerde yer alan görüntülerin doğrudan art niyetli kişilerce maksatlı bir şekilde servis edildiğini öğrendik. 

Şahan Gökbakar Asıl Sana Yazıklar Olsun! haberimiz için tıklayınız.

Başhekimden Hastanede Sıra Gecesi Açıklaması! haberimiz için tıklayınız.

Şehir Hastanesi Sıra Gecesi Eğlencesine Soruşturma! İşin Aslı Haberimizde! haberimiz için tıklayınız.

Edindiğimiz bilgilere göre, Şehir hastanesinde çalgı çengili eğlence başlıklı haberlerde yer alan görüntülerin tamamen bir algı operasyonunun parçası. Hastanenin yemek organizasyonu özel şirket tarafından veriliyor. Yemek hizmetini sağlayan şirket, hastanede her ay farklı konseptlerde karadeniz günleri, ege günleri vb. etkinlik yaparak yoğun tempoda 7/24 mesai mefhumuna göre hizmet veren sağlık çalışanlarına hizmet veriyor. Ayda bir kere düzenlenen bu konseptlerden sonuncusu ise Urfa Sıra Gecesi. Amaç, urfa yöresine ait yemekler menüde yer alırken, yemekhane çalışanlarının da Urfa yöresine ait kıyafetlerle hizmet vermesi, sıra gecesi konseptinde her zaman olan, yöresel kıyafet giymiş sanatkarlarda sadece personelin yer aldığı, toplam 8 yemekhaneden birisi olan personel yemekhanesinde enstrümantal olarak sıra gecelerinde söylenen türkülerden kesitler sunması. 

HASTANE YÖNETİMİ’NİN ONAYI YOK

Yemekhanede düzenlenen bu etkinliği yemek hizmetini sağlayan özel şirket yetkilileri tertip ederken, şirket tarafından yemekhaneye davet edilen orkestranın müzik çalması üzerine hastane idaresinin müdahale ederek, müziği solandırdıklarıda gelen bilgiler arasında. 

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA HAKSIZLIK!

Urfa yöresine ait yemeklerin sunulduğu bir menüde sıra gecesinde söylenen türkülerin enstrümantal olarak çalınmasının ne mahsuru olduğunu saglikpersonelihaber.net olarak biz anlayamadık. Kaldı ki basında servis edildiği gibi, hastalar bir kenarda tedavi olmak için sıra beklerken sağlık çalışanları eğlencede demek tam anlamıyla vicdansızlık oluyor. Öğlen arası, yemek molasında olan personel, personele ait yemekhanede yemek yerken sıra gecesi türkülerini dinlemesinin bu denli çalgı çengili eğlence şeklinde servis edilerek kamuoyunu yanlış bilgilendirmek, amacı belli algı oluşturmaktan öteye geçmeyeceğini art niyetli kişilerin anlamasını temenni ediyor.

YEMEĞİNİ YEDİKTEN SONRA ÇIKARKEN MÜZİĞE RİTM TUTMAK SUÇ MU?

Video’da yer alan görüntülerde birkaç sağlık çalışanın urfa yöresine ait folklör yaptığı hakkında ise, yemeğini yiyerek çalışma ortamına dönecek olan personelin 25 saniyelik müziğe ritm tutması ise, maalesef hastanede eğlence olarak lanse edilmiş, tüm sağlık çalışanlarını derinden üzmüştür. Sağlık çalışanlarının dönmeyen döner sermaye sisteminde 5 TL gibi performans ücretleri alırken, 7/24 çalışırken, gün aşırı nöbetlerde boğuşurken yanında olmayan medya, sırf şehir hastaneleri projesini karalamak için maalesef sağlık çalışanlarını kamuoyu önünde küçük düşürmüş, itibarını zedelemişlerdir.

VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATTI, CHP SAĞLIK BAKANINA SORDU!

Öte yandan, konuyla ilgili Adana Valiliğinin görüntülerle ilgili soruşturma başlattığı da öğrenildi.
CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Adana Şehir Hastanesi'nde öğle saatinde gerçekleşen eğlenceyi ,TBMM gündemine de taşıdı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.