Aydın’da dün öğle saatlerinde Aydın devlet Hastanesi’ne giderek bakanlıktan görevli olduğunu söyleyen, ardından hastanede denetim gerçekleştiren M.E., yetkililerle birlikte bazı birimleri gezmesi basına yansımıştı.

Saha denetimi yapacağını söyleyerek hastane idaresinin de kendisine eşlik etmesini sağlayan M.E., bazı birimleri gezmesinin ardından hastaneden ayrılmıştı.

NİTELİKLİ DOLANDIRICILIKTAN TUTUKLANDI

Yaşananların ardından durumu polise haber veren yetkililer olayla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü’nü de bilgilendirmişlerdi. Polis tarafından geniş çaplı başlatılan soruşturma sonrasında Asayiş Şube Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri hastaneyi denetleyen M.E.'yi Kısa sürede yakaladı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye gönderilen M.E. çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Zeza Hakimliğince "nitelikli dolandırıcılık suçundan" tutuklandı.


Akılalmaz Dolandırıcılık! Sahte Bakanlık Denetmenleri Devlet Hastanesi Denetledi! - TIKLAYINIZ


TEMİZLİK PERSONELİNDEN PARA ALMIŞ

Diğer taraftan hastanede sahte denetim yapan M.E.'nin ilk alınan ifadesinde hastanede temizlik görevlisi olarak çalışan bir kişi ile sosyal medya üzerinden iletişime geçtiği, kendisini bakanlık görevlisi olarak tanıttığını ifade etti. M.E'nin temizlik işçisini "çocuklarına hastanede iş ayarlarım" bahanesiyle kandırarak bir miktarda para aldığı ve bakanlıkta çalıştığını kanıtlamak için böyle bir plan gerçekleştirdi detaylara yansıdı. Öte yandan M.E.'nin hastanede temizlik işçisi olarak çalışan kişiden aldığı paranın polis tarafından geri alındığı sahibine teslim edildiği bilgisine ulaşıldı.