Sağlıkta şiddet olaylarından toplumun tüm kesimlerinin olumsuz etkilendiği, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin engellenerek güvenli ve sağlıklı koşullarda sağlık hizmeti sunulmasının sağlanmasının devletimizin önemli görev ve yükümlülüklerinden birisi olduğu belirtilen yazıda, şiddetin önlenmesi için ulusal ve uluslararası normlar da hükümler getirildiği hatırlatıldı.

İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü temsilcilerinden oluşan sağlıkta şiddetin önlenmesi için ilave tedbirlerin planlanması amacıyla Mülkiye müfettişi Başkanlığında komisyon kuruldu.

Tüm bunlara rağmen ülkemizde son zamanlarda yaşanan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının mevzuat düzenlemelerinde alınan önlemlere rağmen sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla mevcut uygulamaların incelenerek ilave önleyici tedbirlerin planlandığı İçişleri Bakanlığının yazısından anlaşıldı.

Gönderilen yazıyla İl Sağlık Müdürlüklerinden, komisyonun çalışmalarında sağlık çalışanlarına yönelik yaşanan olayların nedenlerinin ve alınması gereken önleyici tedbirleri içerecek şekilde hastanelerin görüşü talep edildi.

Hastaneler tarafından hazırlanacak görüşlerin 29 Ağustos 2022 tarihine kadar Sağlık Müdürlüklerinin Hastane Hizmetleri Birimine gönderilmesi istenildi.