15 Aralık’ta yaptığımız "Kilis Sağlık Müdürlüğünde Baba - Oğul Başkanlar Görevde! Liyakat Yerlerde!" haberimizin ardından hakkında çıkan iddialarla ilgili olarak saglikpersoneliHABER.net sitemize özel açıklamalarda bulunan Dr. Mehmet ÖZTİN, yerel basında çıkan haberlerde yaşının 23 olduğu ve ilk görev yeri olarak burasının gösterilmesine ve liyakatsız şekilde atandığı yönündeki iddialara cevap verdi. 

5 AY SURİYE’DE GÖNÜLLÜ GÖREV YAPTIM!

Başkan Dr. Mehmet ÖZTİN, hakkında çıkan iddialarla ilgili olarak, 32 yaşında olduğunu, parayla yerel basının hakkında asılsız haberler yaptığını, doğma büyüme Kilisli olduğunu söylerken, Kamu’da ilk görev olarak Başkan Yardımcısı olarak sözleşme imzaladı haberlerinin asılsız olduğunu, 5 senelik doktorluk geçmişi olduğunu, eğitiminin bir kısmını yurtdışında aldığını söyledi. 5 aydır Suriye’de gönüllü Doktor olarak çalıştığını söyleyen Dr. ÖZTİN, daha öncesinde 112 Başhekimliği görevinde bulunduğunu da sözlerine ekledi. 

BABAMIN BAŞKAN OLMASI İLE BENİM BAŞKAN OLMAM ARASINDA BİR BAĞLANTI YOK!

Babam Destek Hizmetleri Başkanı, ben Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısıyım ama  Babamın Başkan olması ile benim Başkan Yardımcısı olmam arasında herhangi bir bağlantı bulunmuyor diyen ÖZTİN, “göreve geldiğim Başkanlık hiçbir doktor tarafından istenmeyen bir Başkanlık. Çoğu doktor’a Başkan Yardımcılığı teklif edildi ancak kabul eden olmadı. Çünkü Müdürlük işlerini hekimler arasında pek seven olmaz. Kaldı ki maaş yönünden de bu görevin maaşı daha düşüktür.” dedi. 

GÖREV TEKLİF EDİLDİ BENDE KABUL ETTİM

Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet ÖZTİN, “Müdürlük tarafından Başkan Yardımcılığında Doktor ataması yapmak istemeleri, başka hiçbir doktorun da bu görevi kabul etmemesi üzerine, bana gelen Başkan Yardımcılığı teklifini kabul ettim. Kimsenin istemediği bu konumu, pozisyonu bana gelen teklif üzerine kabul ettim.” dedi.

Sözlerine devam eden Dr. ÖZTİN, “Babam Kilis’lidir, 30 yıllık Kadın Doğum Uzmanıdır. Her Cuma ücretsiz muayene hizmeti veren bir hekimdir. Kilis halkı tarafından çok sevilen Babamla, benim Başkan olmam arasında herhangi bir bağlantı bulunmamaktadır.” dedi.

SÖZCÜ GAZETESİNE HABER OLDU!

Sözcü'den Ali Ekber ERTÜRK'ün haberine göre Kilis AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gönül Öztin'in eşi Erşan Öztin, Kilis İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı, 5 yıllık doktor oğlu Mehmet Öztin ise Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı yapıldı. Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Öztin, “Eşimin de oğlumun da atanmalarında her şey yasal. Sıkıntı, benim Kadın Kolu Başkanı olmam. Hiçbir torpil yok” dedi.

Eşinin 65 yaşını bitirdiğini ve rapor almak kaydıyla 70 yaşına kadar çalışabileceğini dile getiren Öztin, “Benim eşim de sağlık raporunu aldı. Destek Hizmetleri Daire Başkanı olarak görevine devam ediyor. Eşim, kadın doğum uzmanı. Ricayla Destek Hizmetleri Başkanlığı'na gelen bir insan” diye konuştu. Erşan Öztin, AK Parti Belediye Meclis üyeliği ve Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı da yapıyor. 5 yıllık doktor olan oğlu Mehmet Öztin'in ataması için ise Gönül Öztin, şu açıklamayı yaptı:

‘BAKANLIK ONAYLADI'

“Oğlum 1987 doğumlu, 5 yıllık doktor. 2 yıl 112'de başhekimlik yaptı, 5 ay El-Bab'ta gönüllü çalıştı. Kilis'e geldi. Sözleşmeler yenilenirken, doktor atanması gereken yerlere müracaat etti. Bakanlık tarafından onaylandı. Oğlum atandığı Başkan Yardımcılığı'na doktor bulamadıkları için geldi.”

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları SaglikPersoneliHaber.Net'e (www.saglikpersonelihaber.net) aittir. saglikpersonelihaber.net biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.