Ramazan Ayının bitmesine iki haftadan kısa bir süre kala öğrenci ve çalışan kesim tarafından bayram tatili süresinin 9 güne çıkarılıp çıkarılmayacağı merakla bekleniyor.

3 gün önce yaptığımız konuyla ilgili "2022 yılı Ramazan Bayram tatili birleşiyor. Hükümete yakın kaynakların belirttiğine göre 2022 Ramazan Bayramı tatilinin son günü olan çarşamba gününden sonra perşembe ve cuma günü tatil edilerek Bayram tatilinin dokuz güne uzatılması planlanıyor." haberimizde ilk gelişmeleri duyurmuştuk. Haber için tıklayınız.

ÇALIŞMALARDA SON AŞAMAYA GELİNDİ

Çarşamba günü sona erecek olan bayram tatili süresinin hafta sonu tatili ile birleştirilerek 9 güne çıkarılıp çıkarılmayacağı konusunda hükumete yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre çalışmalarda son aşamaya gelindi belirtildi.

CUMHURBAŞKANI TATİLİ AÇIKLAYACAK

Bazı basın yayın organlarına yansıyan bilgilere göre; hükumete yakınlığı ile bilinen kaynaklardan edinilen bilgilerde, bayram tatilinin 9 güne çıkarılması ile ilgili yürütülen çalışmalarda son aşamaya gelindiği kaydedilirken 25 Nisan 2022 tarihinde yapılacak olan kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapılan çalışmanın sonucunu kamuoyuyla paylaşılacağı ileri sürüldü. Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkıp çıkmayacağı kararının toplantıda alınması bekleniyor.

KABİNE TOPLANTISI SONRASI AÇIKLAMA YAPILACAK

Edinilen bilgiye göre henüz resmi bir açıklama yapılmadığı için aksi bir durum olmadığı sürece bayram tatilinin 9 güne uzatılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Nihai kararı Cumhurbaşkanının vereceği özellikle belirtilirken, bayramdan önce yapılacak olan ilk kabine toplantısı sonrasında tatil süresinin uzayıp uzamayacağı bizzat Cumhurbaşkanı tarafından açıklanacak. Ramazan Bayramının ilk günü 2 Mayıs Pazartesi, son günü ise 4 Mayıs Çarşamba gününe denk geliyor. Bayram tatilinin 9 gün olması için 5 Mayıs Perşembe ve 6 Mayıs Cuma günlerinin de resmi veya idari tatil edilmesi gerekiyor. İdari tatil ilan edilmesi halinde sadece memurlar 9 gün günlük izinden faydalanacak.

Ramazan bayramı tatili şu an hangi günler?

1 Mayıs Pazar gününün işçi bayramı ve Arife günü olarak geçirileceğini dikkat çekiyor.

  • Ramazan Bayramı 1. günü: 2 Mayıs 2022 Pazartesi,
  • Ramazan Bayramı 2. günü: 3 Mayıs 2022 Salı,
  • Ramazan Bayramı 3. günü: 4 Mayıs 2022 Çarşamba