Özellikle öğrenci ve çalışanların merakla takip ettiği 2022 yılı Ramazan bayramı tatilinin dokuz güne çıkıp çıkmayacağı konusunda hükumete yakın kaynaklardan çalışanları sevindirecek haber geldi.

Tatilin dokuz güne çıkıp çıkmamasıyla ilgili tatil planları yapan öğrenci ve memurlar, Ramazan Bayramı’nın pazartesi gününe denk gelmesi ile geriye kalan perşembe ve cuma günlerinin tatil olup olmayacağını uzun zamandır merak ediyordu.

Turizimciler tatilin dokuz gün olmasını istiyor

Rusya’nın Ukrayna'yı işgal etmesiyle beraber bu yıl rus turist sayısında ciddi azalma olacağına dikkat çeken turizmciler, ramazan bayram tatilinin uzatılmasıyla yerli turisten bu azalmayı kısmen kapatmaya çalışıyorlar. Turizimciler konuyla ilgili taleplerini Turizim Bakanlığı’na ilettikleri öğrenilirken, turizimcilerin ortak görüşü ise; Ukraynalı ve Rus turist gelmeyeceğini, bunun yerine bayram tatilinin dokuz güne uzatılarak turizim sektörüne fayda sağlanması gerektiği yönünde oldu.


Ramazan Bayram Tatilinin 9 Güne Çıkarılması Çalışmalarında Sona Gelindi- TIKLAYINIZ


Hükumete yakın kaynaklar: Tatili dokuz gün olacak

Hukumete yakın bazı kaynaklar ise turizimcilerin bu taleplerini dikkate alarak ramazan bayram tatilinin dokuz güne çıkarılması için bir çalışma yapıldığını ifade ettiler. Yine aynı kaynaklardan edinilen bilgiye göre tatil konusunda karar mercinde yer alanların bu duruma sıcak baktığı, tatil süresinin uzatılmasıyla ekonomide de bir sirkülasyonu yaratılmasının amaçlandığını ifade ettiler. 

Tatilin uzayıp uzamadığı ne zaman belli olacak

Ramazan bayram tatilinin uzatılması ile ilgili şu ana kadar herhangi bir resmi makamdan açıklama gelmedi. Ancak açıklamanın Ramazan ayının yani Nisan ayının son haftasında yapılacağı dillendiriliyor. Önceki yıllarda da tatil süresinin uzayacağına dair bir takım beklentilerin olumsuz sonuçlanması nedeniyle tatil rezervasyonu yapmayı planlayanların, Ramazan Ayı’nın son haftasını beklemesinde fayda var. Diğer taraftan rezervasyon iptali halinde ücret iadesi yapmayan firmalardan çalışanların mağdur olmaması için kaçınmaları gerekiyor.